Zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Radivoj Paroški prisustvaovao je u Staroj Pazovi „Gastro Sremu“- dvodnevnoj manifestaciji koja promoviše tradicionalan, ali i moderan Srem.

Peti po redu, gastronomsko-turistički praznik u Staroj Pazovi, okupio je oko 70 najboljih izlagača iz regiona koji promovišu kulturnu baštinu, nacionalnu tradiciju i autentičnu proizvodnju tradicionalnih jela i pića sa ovih prostora.

Obraćajući se prisutnima u ime Pokrajinske vlade i Sekretraijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i loklanu samoupravu, Paroški je podsetio da je pokrajinski Sekretarijat prepoznao značaj ovakvih događaja te je ove godine po prvi put pokrenuo konkursnu meru za podršku manifestacijama privrednog, turističkog gastronomskog, kulturno- obrazovnog i naučnog karaktera, ističući da je Stara Pazova u potpunosti opravdala podršku Sekretarijata.

„Manifestacija je već pridobila naklonost i posetilaca i stručne javnosti i tako ponela i nagradu -Najbolje iz Vojvodine- što doprinosi očuvanju tradicije, razvoju turizma i spajanju privrednika“, naglasio je Radivoj Paroški, zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

VIDEO:

„Gastro Srem je idealno mesto gde se susreću tradicionalni i moderan Srem i zato se organizatori trude da iz godine u godinu okupe što više učesnika i posetilaca. Opština Stara Pazova već je prepoznatljiva po ovoj manifestaciji, koja ove godine obeležava svoj mali jubilej, na šta su su svi ponosni“, rekao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

U programu svečanog otvaranja nastupili su i prijatelji sa Kosova i Metohije, čuvari srpske tradicije , članovi KUD a Kopaonik iz bratskog Leposavića.

Dvodnevna prestižna staropazovačka manifestacija donosi obilje gastronomskih događaja, najpoznatije moderne tamburaške sastave Vojvodine i nekoliko izložbi i poetskih susreta. Organizator Gastro Srema je Opština Stara Pazova a pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: