Bavarski specijaliteti – crvene kobasice sa bavarskom kiflom, bele kobasice sa bavarskom perecom i slatkim senfom, leberkez, zatim kuglofi, princregenten torta, kolač binenštih, ali i vojvođanski specijaliteti – beščanske kobasice, švargle, roštilj, zatim krofne, štrudle, pite, salčići samo su deo onoga što će posetioci imati priliku da probaju na 8. tradicionalnoj manifestaciji “BEŠKA FEST” odnosno “Dani vojvođansko-bavarske kulture” koja  je zakazana za 6. i 7. septembar.

Međunarodnim karakterom i bogatim raznovrsnim sadržajem manifestacija već godinama privlači veliki broj posetilaca, ljubitelja dobre zabave i gastronomije.

U specifičnoj vojvođansko-bavarskoj atmosferi na terenu za male sportove u centru Beške biće organizovani Gastro fest, Etno festival i bogat kulturno-umetnički i zabavno-muzički program.

Nastupe brojnih kulturno-umetničkih društava, muzičke grupe iz Bavarske, tamburaških orkestara, kao i pop-rok koncerte upotpuniće bogata gastronomska ponuda.

DOBRODOŠLI U BEŠKU: Mesto gde se ukrštaju najvažniji putevi

Manifestacija se realizuje u saradnji sa partnerskom opštinom Karlshuld iz Bavarske u cilju prezentovanja i afirmacije tradicije, običaja, kulture i gastronomije Vojvodine i Bavarske, kao i njihovog dugogodišnjeg prožimanja na ovim prostorima.

Razlog organizovanja ovakvog festivala u Beški je taj što Beška ima dugogodišnju saradnju i partnerstvo sa bavarskom opštinom Karlshuld. Manifestacija stoga podrazumeva posetu i učešće gostiju iz Nemačke.

Organizatori “Beška festa” su Turistička organizacija opštine Inđija i Zavičajno društvo “Stara Beška”, suorganizatori KUD “Branko Radičević”, Mesna zajednica Beška i Društvo za negovanje duhovne kulture i tradicije “Etnoart” iz Inđije, a pokrovitelji Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: