Škola za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju “Anton Skala” u Staroj Pazovi obeležila je danas 50 godina postojanja, a supruga predsednika Srbije Tamara Vučić, koja ih je tim povodom posetila, poručila je da je zajednički cilj dobrobit sve dece u našoj zemlji.

Ona je zaposlenima i deci čestitala jubilej škole, navodeći da 50 godina uspešnog i predanog rada nije mala stvar, te da su godine tu da nauče i podsete na važnost mudrosti i iskustva.

“To je nešto što čini ova škola, u šta sam imala priliku da se uverim neposredno pre ovog svečanog dela programa, obilazeći njene prostorije i na tome velike čestitke”, istakla je Tamara Vučić.

Navela je da škola “Anton Skala” vodi računa o osetljivoj kategoriji dece, koja se nazivaju deca sa posebnim potrebama ili deca sa smetnjama u razvoju, dodajući da bi trebalo pronaći lepši i adekvatniji naziv, kojim se deca neće izolovati i kojim bi se ispoštovale njihove potrebe.

Prva dama je rekla da je nedavno čula lepši naziv – deca sa posebnim blagoslovima, te da su reči koje se koriste veoma važne, ali da su još važnije emocije koje prepoznaje svako dete.

 

“Važnija od reči je emocija. Pravu, iskrenu emociju prepoznaje svako dete, bez obzira odakle je poteklo i kako se razvijalo. Često kažemo da decu ne možete prevariti i zaista je tako. Tu pravu i iskrenu emociju sam videla u ovoj školi i na tome iskrene čestitke”, navela je Tamara Vučić.

Ona je pre svečanog obeležavanja jubileja škole u prisustvu direktorke Tanje Todorović obišla prostorije škole “Anton Skale”.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović čestitao je svim zaposlenima u školi, kao i deci i njihovim roditeljima ovaj značajan jubilej istakavši da će škola uvek imati iskrenog prijatelja i podršku u lokalnoj samoupravi.

Svečana proslava organizovana je odmah nakon obilaska škole, u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, kojem su prisustvovali zaposleni iz škole ali i mnogobrojni stručni radnici iz prosvete kao i prijatelji škole.

Direktorica škole “Anton Skala” Tanja Todorović je obraćajući se prisutnima poručila da dolazi bolje vreme za školu i učenike i ima sjajnu budućnost. Takođe je naglasila da škola ne treba da bude mesto za za specijalnu decu, već da bude specijalno mesto za posebnu decu. Ljubav je ono što ovu školu čini drugačijom-poručila je na skupu direktorica.

Ona se zahvalila lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine na svesrdnoj podršci i razumevanju  sve ove godine.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: