Press "Enter" to skip to content

SEČA STABALA NA ŠETALIŠTU: “Osuđujemo najviši stepen bahatosti-slede sankcije” poručuje Gak

Povodom nedavne situacije koja se desila 1. maja u Inđiji kada su posečena dva zdrava stabla lipe na šetalištu u ulici Vojvode Stepe u Inđiji oglasio se i predsednik opštine Vladimir Gak.

-Koliko god su naši sugrađani bili uznemireni moram da kažem da sam ja bio još više uznemiren iz nekoliko razloga. Najpre, ne mogu da razumem da neko sebi dozvoli toliki stepen bahatosti da izađe na šetalište i poseče lipe koje su stare i više od 40 godina zato što njemu u tom trenutku smetaju. To je urađeno na smišljeno bahat i bezobziran način, jer je urađeno za 1. maj koji je neradan dan  kada nema inspekcije i komunalnih službi na terenu.

-Građani su prijavili ovaj slučaj ali je već bilo kasno. Mi smo svi izašli na lice mesta i inspekcija i policija i načelnik Opštinske uprave kaže Gak i dodaje:

-Zato smo sada doneli rešenje da se stabla vrate u prvobitno stanje. To neće biti moguće na taj način zato smo doneli odluku da se postave dve lipe sličnog izgleda visoke oko 10 metara koje će na neki način vratiti taj vizuelni momenat kada je reč o stablima navodi Gak.

-Počinilac ovog prekršaja ima zakonski rok da postavi nova stabla, ako to ne uradi postaviće “Komunalac” o njegovom trošku.

-Ne može se neko praviti lud i uništavati javnu imovinu svih nas. Isto tako je mogao da skloni spomenik, odnese klupe ili sat u centru. Što se nas tiče ovaj slučaj neće proći nekažnjeno.

-Iskoristićemo sva zakonska sredstva, od prekršajnih i krivičnih prijava, naknade štete i svega ostalog. Nadamo se da je ovo prvi i poslednji ovakav slučaj i da se niko više neće usuditi na uništavanje poručuje Gak i napominje da kada se saberu svi troškovi počinioca oni neće biti manji od 2,5 miliona dinara.

#gak #indjija

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram