Povodom nedavno objavljene fotografije na društenim mrežama na kojima je prikazan inđijski Luna park i koja je prosleđena svim tabloidnim medijima, a koji su jedva dočekali da naruže bez istraživanja i objašnjenja imidž Inđije, a na kojoj je Inđija predstavljena kao Černobil ,naš medij se bavio ovom pričom, stupio u kontakt sa svim akterima ovog događaja i pokušao da dođe da pravih informacija i istine.

Luna park koji tradicionalno dolazi u Inđiju povodom gradske slave Duhovi je tokom decenija menjao svoju lokaciju, a poslednjih godina je koristio lokaciju poznatiju kao bivši Zdop.

Foto: Luna park na lokaciji Zdop

Ove godine kada su došli, vlasnici luna parka su se obratili opštini Inđija i  tražili lokaciju Zdopa. Međutim, kako saznajemo ta parcela nije u nadležnosti opštine, te im je ponuđeno više drugih lokacija, a jedna od njih je sportski teren kod Kulturnog centra ( gde su nekada i dolazili).

Na insistiranje vlasnika da ipak dobije lokaciju Zdopa, opštinski organi su pokušali da im obezbede baš to mesto.U nestrpljenju da se obezbedi dozvola na toj lokaciji, vlasnici Luna parka samoinicijativno, željni profita kako ne bi gubili vreme, tražili su drugu lokaciju blizu centra.

Kako navodi zastupnik Luna parka Nikola Kraus, koji je i otac vlasnika Luna parka Erola i Štefana Krausa, sam je video praznu i napuštenu lokaciju bivše Krznare i raspitao se čiji je plac kod izvesnog Milana, a dobio je odgovor da su vlasnici u inostranstvu. Nakon toga je stupio u kontak sa advokatom iz Beograda koji zastupa vlasnike bivše Krznare.

Odmah nakon toga usledio je dogovor advokata sa porodicom Kraus i Luna park je postavljen u dvorište bivše Krznare. I dok je opština Inđija pokušavala na sve načine da izdejstvuje da Luna park bude na staroj lokaciji kod Zdopa, u skladu sa prvobitnim zahtevom porodice Kraus, dogovor advokata iz Beograda i porodice Kraus je već postignut, te je Luna park postavljen u dvorište bivše Krznare. To znači jednostavnu činjenicu, postignut je dogovor između dva privatna lica ,sa kojima opština nema ništa, niti u tom trenutku ima bilo kakvo saznanje o toj lokaciji i da su pregovori završeni.

Kada je opština saznala gde je postavljen Luna park predsednik opštine zajedno sa ministarkom za rad je prošetao tuda i zabranili su dalji rad Luna parka na toj lokaciji. Posle višednevnog zalaganja opština je uspela da im izdejstvuje traženu prvobitnu lokaciju kod Zdopa,.

Sa druge strane, zbog senzacionalizma, lajkova i pregleda raznoraznih tabloidnih portala i medija željnih novih pratilaca i gledanosti, opštini Inđija i njenim građanima je načinjena ogromna šteta, te je u javnost nepovratno otišla slika Inđije koju su uporedili sa černobilom.

Od pomenutih portala i medija željnih senzacija niko nije objavio uspeh inđijske dece, sportista,novih investicija, kulturnih manifestacija, turističkih lokaliteta i mnogih dobrih stvari koje su se dogodile u Inđiji, jer ovo za tabloidne medije nije vest.

Sami stanovnici Inđije bez obzira na epilog ove priče treba da zaključe ko promoviše Inđiju u dobrom svetlu, što ona i jeste, a ko želi da je na bilo koji način naruži, diskredituje i  predstavi kao Černobil, grad koji je na žalost doživeo veliku katastrofu i stradanje. Jedna je stvar uputiti kritiku i apelovati nadležnima da se neki problem reši,  a druga stvar je ismevati i rugati se svim stanovnicima ove sremske opštine.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: