Saopštenje za prvomajske praznike

Nacionalni park Fruška gora, kao jedno od najomiljenijih izletišta u Srbiji i ove godine spremno očekuje više desetina hiljada posetilaca. Uređena su sva izletišta duž Grebenskog puta i na ostalim delovima Fruške gore, od kojih su najposećenija: Iriški Venac, Stražilovo, Brankovac, Zmajevac, Letenka, Lipovača, Testera, Andrevlje, Široke ledine i drugi izletnički lokaliteti. Takođe je urađen i tretman suzbijanja krpelja u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Na svim izletištima popravljen je mobilijar, izvršena zamena dotrajalog i postavka novog, uređena je Trim staza i ostale pešačke staze, pokošene travnate površine, pokupljeno smeće a biće postavljeni i kontejneri za otpad na raskrsnicama.

Napominjemo da će se vršiti naplata naknade za korišćenje zaštićenog područja u iznosu od 300.00 dinara po vozilu, za ulazak, parking i ložište za vatru. Prilikom naplate ulaska u zaštićeno područje uniformisani i vidno označeni zaposleni iz JP „Nacionalni park Fruška gora“ deliće kese za odlaganje smeća, pružati sve potrebne informacije, odgovarati na sva pitanja posetilaca i davati uputstva o pravilima ponašanja u zaštićenom području.

Apelujemo na posetioce da budu odgovorni prema sebi i da se pridržavaju pravila ponašanja u prirodi, kao i da kese sa smećem odlože u kontejnere, ponesu sa sobom ili da ih ostave pored asfaltnog puta, radi lakšeg odnošenja smeća na deponije. Loženje vatre je dozvoljeno, ali samo na mestima koja su za to označena. Veoma je važno da se vatra nakon upotrebe ložišta obavezno ugasi.

U saradnji sa nadležnim policijskim upravama i stanicama, kao i svim vatrogasnim brigadama, komunalnim i inspekcijskim službama sa područja Fruške gore, biće obezbeđeni svi uslovi za bezbednost posetilaca i nesmetano odvijanje saobraćaja i nadzor poštovanja pravila ponašanja u prirodi. Кontrola ponašanja posetilaca biće na maksimalnom nivou, a svaka neodgovornost biće prijavljena i kažnjena.

Pozivamo vas da prvomajske praznike provedete sa porodicom i prijateljima na tradicionalnom vojvođanskom izletištu i uživate u prelepoj prirodi našeg najstarijeg nacionalnog parka.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: