Danas je u organizaciji JКP „Кomunalac“ i Opštine Inđija na više lokacija organizovano nekoliko radnih akcija povodom obeležavanja Dana planete Zemlje.

Prvi deo akcije bio je posvećen sadnji. Na tri lokacije zasađeno je ukupno 28 sadnica brestova. Brestovi su zasađeni u parku u Beški, dvorištu P.U „Boško Buha“ objekat Labud i dvorištu O.Š „Dušan Jerković“ Jarkovci.

Кako bi akcija imala i edukativni karakter u sve tri akcije sadnje bili su uključeni učenici S.Š “Dr. Đorđe Natošević”, deca iz osnovne škole kao i mališani iz predškolskih ustanova u pratnji vaspitača, učitelja i nastavnika.


Drugi deo akcije bio je posvećen čišćenju lokacije „Breskvik“ u Кrčedinu. U ovom delu akcije učestvovali su učenici S.Š „Dr. Đorđe Natošević“ u pratnji nastavnika i direktora, zaposleni u administraciji JКP „Кomunalac“, radnici zelenila i čistoće JКP „Кomunalac“, zaposleni u J.P „Inđija PUT“ kao i građani.

Takođe apelujemo posebno na stanovnike vikend naselja da otpad odlažu u kontejnere jer jedino tako odložen otpad neće završiti na okolnim livadama, stablima i žbunju. Nekoliko minuta pažnje prema prirodi pravilnim odlaganjem otpada učiniće lepšim i zdravijim vaš boravak.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: