Da se entuzijazam, ljubav prema sportu i ogroman rad isplati i da donosi rezultate, pokazuje primer rukometnog kluba „Hajduk“ iz Beške. Počevši od nule, za samo dve godine ovaj klub je postao ubedljivo najtrofejniji u Srbiji u kategorijama za dečake do 12, 14 i 16 godina.

Najmlađi rukometaši, do 12 godina, ove i prošle godine osvojili su prvo mesto u Super ligi Vojvodine. Njihove kolege starosti do 14 godina ovogodišnji su prvaci Vojvodine i treći u Srbiji, dok su prošle godine bili treći u Super ligi Vojvodine i na državnom prvenstvu.

Vrhunski kvalitet pokazali su momci starosti do 16 godina koji su trećeplasirani na pokrajinskom i državnom prvenstvu.

Osim redovnih takmičenja, rukometaši Beške učestvuju na brojnim domaćim i međunarodnim turnirima gde su često bili ubedljivo najbolji, osvojivši ih do sada preko trideset.

O kvalitetu mladih beščana najbolje pokazuje podatak da su pobeđivali evropske rukometne velikane kao što su Vesprem i Seged(Mađarska), Pariz(Francuska), Zubri(Češka), Zagreb(Hrvatska) i drugi.

Zato je danas čak osam „hajduka“ u različitim reprezentativnim selekcijama Srbije, dok su trojica najboljih momaka već potpisali ugovore sa srpskim šampionom Vojvodinom i šabačkom Metaloplastikom.

Rukometnu „bajku“ u Beški kreira i vodi nekadašnji uspešni rukometaš a danas trofejni trener Darko Trivković, koji je i selektor reprezentacije Vojvodine za dečake do 14 godina i pomoćnik selektora reprezentacije Srbije za isti uzrast.

Rukometni pogon u Beški i dalje radi punom parom. Uz značajnu pomoć opštine Inđija i pod trenažnom palicom trenera Trivkovića razvijaju se nove, buduće zvezde srpskog rukometa.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: