Press "Enter" to skip to content

RETROSPEKTIVA: Šta je sve urađeno od početka građevinske sezone u Inđiji?!

Kako su više puta istakli nadležni u Inđiji, sa početkom građevinske sezone na teritoriji opštine Inđija sprovodiće se brojni radovi. Mi smo se vratili nekoliko meseci unazad i proverili koji radovi su završeni.

Početkom marta je počela rekonstrukcija Golubinačke ulice,a radovi su završeni u predviđenom roku.

U prvoj polovini marta počela je izgradnja pešačko-biciklističke staze od Zoo vrta “Koki” do pumpe “Norma petrol” na izlasku iz Inđije.

8.marta predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je Inđiju i zajedno sa čelnim ljudima lokalne samouprave zvanično obeležio početak velikog projekta asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica u inđijskoj opštini.

Polovinom marta predsednik opštine Vladimir Gak obišao je radove na izgradnji parkinga ispred Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Ljukovu.

25. marta predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i predsednik Vladimir Gak obišli su radove na asfaltiranju deonice puta Banstol Norcev.

Početkom aprila nadležni u Inđiji su obišli radove na izgradnji poveznog cevovoda Inđija Beška. Reč je o veoma važnoj investiciji kada je reč o vodosnabdevanju inđijske opštine, pogotovo Beške i Čortanovaca.

Početko aprila su i počeli radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade suda u Inđiji.

U aprilu je i Maradik je dobio savremeni sportski teren.Vrednost projekta iznosila je nepunih 4 miliona dinara a Sekretarijat je učestvovao sa 2 miliona dinara.Kako je poručio prvi čovek opštine Vladimir Gak, obnovljeni teren će biti dobro mesto za okupljanje mladih u Maradiku i naglasio da pored uređenja u infrastrukturu važno je ulagati i u sportske terene.

23. aprila počeli su radovi na uređenju sportskog (teniskog) terena kod Kulturnog centra.

U maju mesecu započela su dva projekta u inđijskim selima, a reč je o uređenju seoske ambulante u Novim Karlovcima i uređenje zgrade mesne zajednice i policije u Beški.

Krajem maja započeli su radovi na uređenju zgrade Vodovoda u kojem se nalazi i lokalna poreska kao i Agencija za ruralni razvoj opštine. Ovi radovi su se finansirali iz budžeta JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Početkom juna, tačnije 7. nadležni su obišli radove na izgradnji brze pruge u Inđiji. Reč je o trenutno najvećem projektu u našoj zemlji, odnosno modernizaciji pruge.

10. juna svečano je otvoren gradski bazen u Inđiji a nadležni su obišli radove nakon radova na trećoj fazi uređenja inđijskog kupališta.

U junu su počeli radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u severoistočnoj radnoj zoni, čime su kompletirani radovi na uređenju industrijske zone koja je danas potpuno spremna za nove investitore.

27. juna prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak obišao je radove na revitalizaciji puta od Vile Stanković do železničke stanice u Čortanovcima. Radi se o putu koji je godinama bio u veoma lošem stanju.

26. juna Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je zajedno sa nadležnima pustio u rad novi bunar u Inđiji, čime se znatno poboljšava sistem vodosnadbevanja na izvorištu u Inđiji.

U toku su radovi na rekonstrukciji puta Inđija Ljukovo, jedan deo saobraćajnice je završen.

Pored pomenutih radova važno je napomenuti da se u inđijskoj opštini realizuje kapitalni projekat asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica, te će sve neasfaltirane ulice do jeseni imati asfalt.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Godina istorijskih projekata u Inđiji“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

#gak #indjija #radovi

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram