Nezadovoljni restrikcijama vode meštani Krčedina stupili su u protest i blokirali ulaze u selo, traže da se hitno pronađe rešenje. Naime, zbog visokih temperatura, velike potrošnje vode ali i nedovoljnih kapaciteta bunara ovo selo poslednjih mesec dana sve češće ostaje bez vode.

Kako bi se što pre pronašlo rešenje organizovan je sastanak nadležnih sa članovima Saveta mesne zajednice Krčedin i meštana ovog sela. Sastanku su prisustvovali su direktor JkP ,,Vodovod i kanalizacija” Dragoljub Trifunović, predstavnici Saveta Mesne zajednice, tehnički direktor, odnosno inženjer “Vodovoda” Dragan Došen, Dragana Radinović narodna poslanica iz Krčedina kao i meštani.

-Vodu imamo dva do tri sata dnevno, ostatak je nemamo. Kupujemo vodu i taj period kada vode ima sipamo je u kanistere, kante, kadu i balone pa je tako koristimo. Snalazimo se kako znamo. Ovaj problem traje više  od mesec dana. Kanisteri su nedovoljno rešenje za sve meštane, nema dovoljno za sve kaže-Zoran Dubravac, meštanin Krčedina.

Nakon burne rasprave na sastanku nadležni iz Vodovoda su ponudili rešenje, a to je novi bunar B5 koji treba da bude izgrađen u oktobru, čime bi vodosnabdevanje bilo regulisano.

-Kao što sam i rekao građanima i članovima Saveta Mesne zajednice, u ovom trenutku krećemo sa raspisom javne nabavke za projektovanje bunara B5 u Krčedinu i ishodovanje građevinske dozvole i početak radova. Ako bude  sve u redu u samim postupcima, ova investicija bi mogla biti završena u oktobru rekao je Trifunović i naglasio:

-Evidentan problem postoji, ali kao što sam i njima rekao nije ovaj problem samo u Krčedinu. Mi smo imali u planu izgradnju bunara  i uradili smo istražnu bušotinu da bi videli da li mesto ima potencijala.  U svakom slučaju javna nabavka se raspisuje onda kada imate dovoljno sredstava da to izvedete. Sistem je projektovan tako da onog momenta kada se rezervoar isprazni automatik isključuje ceo sistem dok se on ponovo ne napuni, u protivnom ceo sistem bi dolazio do havarijskih momenata.” – izjavio je direktor inđijskog ,,Vodovoda”.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: