Na  21. sednici SO Inđija koja je održana 23. maja odbornici su usvojili Odluku o prvom rebalansu budžeta opštine. Kako je objasnio prvi čovek opštine Vladimir Gak postoji nekoliko ključnih projekata koje treba uvrstiti u budžet, stoga je usklađivanje  sa opštinskom kasom bilo neophodno.

Odbornici Skupštine opštine Inđija usvojili su najpre izmenu prostornog plana opštine Inđija. Ovim se severoistočna industrijska zona proširuje na još 900 hektara.

naslovJedneVesti

Osnovni razlog izmene prostornog plana je očekivanje dolaska svetskog automobilskog giganta koji bi proizvodio električne automobile.

Zvanične informacije o potencijalnom investitoru se očekuju za nekoliko nedelja i u slučaju potvrde njegovog dolaska, ekonomija i standard čitave Srbije značajno bi porastao.

Kako je rekao predsednik opštine Inđija, opština je od Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija dobila 35 miliona dinara za izgradnju šetališta na Dunavu. Reč je o velikom projektu koji će sprovodii lokalna Turistička organizacija, a lokacija šetališta je u Starom Slankamenu.

Takođe opština je dobila  sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u iznosu 24 miliona dinara za izradu projektne dokumentacije za kanalizacionu mrežu u naseljenim mestima Novi Karlovci, Ljukovo i Jarkovci.

Odmah nakon izrade projekta pristupiće se realizaciji projekta, odnosno izgradnji mreže i povezivanju sa postojećom.

Aktivnosti na izgradnji kanalizacione mreže vršiće se i za ostala sela i plan je da za nekoliko godina cela opština dobije kanalizaciju.

Za projekat energetske efikasnosti opština Inđija će izdvojiti 12 miliona dinara, dok će  republika izdvojiti isto toliko. Reč je o projektu zamene stolarije na domaćinstvima građana.

Još jedan važan projekat biće realizovan uz pomoć republike. Ukupno 61 milion dinara obezbeđeno je za postavljanje kamera, odnosno video nadzora, čime  bi se Inđija našla na mapi  u projektu Smart city.

Kako je na kraju poručio predsednik, rebalansom budžeta se usklađuje cena projekta za gradsku pijacu i gradski trg, čija se rekonstrukcija očekuje ove godine.

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: