Press "Enter" to skip to content

RAZIGRANA MLADOST”: Deca iz cele Evrope na festivalu u Novoj Pazovi

Međunarodni dečiji festival folklora „Razigrana Mladost“, održava se od 2006. godine. Organizator festivala je Kulturno umetničko društvo „Mladost“ iz Nove Pazove.

Festival će se održati od 23 – 26. maja 2019.godine u hali sportova u Novoj Pazovi. Pravo na  učešće imaju deca starosti ispod 15 godina.

Prethodnih godina kroz festival je prošlo preko 90 ansambala iz Srbije i inostranstva, Austrije, Rumunije, Makedonije, Slovačke, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske, a ove godine svoje umeće pokazaće oko 1200 učesnika.

Festival nije takmičarskog karaktera, ali ima za cilj da okupi decu iz različitih delova sveta, a deca su mali ambasadori svoje kulturne baštine.

Cilj festivala je, pre svega, da deca koja su naporno radila dobiju priliku da pokažu svoje veštine, a na taj način da se  sačuvaju od zaborava običaji, muzika, pesma i igra naših i drugih naroda.

Ovaj festival je veliki i važan za celu Srbiju i inostranstvo  i može se reći da je postao prepoznatljiv kulturni događaj. Festival “Razigrana Mladost“ je uvršten u zvaničnu listu festivala pri Međunarodnom savetu organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture CIOFF, koji obuhvata 90 država.

Kontakt organizatora: KUD “ Mladost“-Nova Pazova, tel 022/323-663, 063/770-43-33

Izvor i foto: Turistička organizacija opštine Stara Pazova

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram