Deo lokalnog puta od Starih Banovaca prema obližnjoj šljunkari, koji je bio oštećen i usled pojačanog saobraćaja u lošem stanju, uskoro će biti kompletno rekonstruisan. Pripremni radovi su počeli ovih dana, saobraćaj se još uvek odvija u oba smera, usporeno, pa je potrebna dodatna pažnja svih učesnika u saobraćaju.

Ovi radovi su deo projekta uređenja putnog pravca Stari Banovci – Belegiš. Uređenje svih lokalnih puteva je prioritet u ovoj i narednoj godini, izjavio je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i najavio još jedan veliki projekat, rekonstrukciju puta od Starih Banovaca do Krnješevaca.

„Od Starih Banovaca prema Novoj Pazovi, put koji je zbog velike frekventnosti saobraćaja kroz Industrijsku zonu u veoma lošem stanju, radiće se kompletno. Projekat je trenutno na odobrenju od strane Vlade Republike Srbije, a nakon odobrenja projekat će biti realizovan po principu javno – privatnog partnerstva po delovima, na primer od „Putnika“ u Staroj Pazovi ka Vojki i od ulaska u Novu Pazovu (dva alternativna nova ulaska u Novu Pazovu). Vrednost investicije procenjena je na oko 950 miliona dinara, tačan iznos će biti poznat kada se raspiše konkurs.“

Raspisivanje konkursa se očekuje od polovine novembra meseca ove godine. Već sledeće godine se predviđa kopletno uređenje puteva u Podunavlju, od kojih su neki već uređeni, a neki će biti spojeni sa Opštinom Inđija, konkretnije od isključenja sa autoputa E-75 kod Novih Banovaca do uključenja kod Krčedina.

„Radićemo sve ono što nije urađeno u tom delu opštine. Nakon rekonstrukcija pomenutih puteva, naša opština bila bi potpuno uređena što se tiče lokalne putne infrastrukture“, dodao je predsednik Radinović i istakao da su ovo sve obimni poslovi, jer se ne radi o samo presvlačenju asfalta puteva, već o kompletnoj rekonstrukciji, zbog čega će radovi trajati duže.

Foto: Predsednik Đorđe Radinović

Zbog odlične saradnje sa Vladom Republike Srbije i dosadašnjih uspešnih zajedničkih ulaganja, svi projekti se uglavnom realizuju u saradnji sa republičkim organima.

Nakon što je, pre nekoliko godina, asfaltirano više od 45 kilometara ulica po naseljima Opštine, sadašnji radovi na lokalnim putevima predstavljaju još obimniji i kompleksniji infrastrukturni projekat.

PUT STARA PAZOVA-GOLUBINCI
U toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji državnog puta Stara Pazova-Golubinci.Reč je o deonici dugoj 10 km. Radovi su počeli 6.oktobra a završetak radova planiran je 15.decembra.Uporedo sa ovim radovi teku radovi na izgradnji nadvožnjaka za brzu prugu.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Stara Pazova-opština po meri svih stanovnika“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: