Opština Inđija zahvaljujući svom geografskom položaju prisvojila je jedan značajan deo dunavskog puta u dužini od 27,3 kilometra. Dunav pored svoje prirodne lepote pruža neverovatne sportsko-rekreativne mogućnosti.
Unapređenje razvoja nautičkog turizma je među prvim prioritetima na listi Turističke organizacije opštine Inđija te se u planu za narednu godinu našla i postavka signalizacije i informativnih tabli na plovnom putu Dunava kroz opštinu Inđija koja bi ujedno bila prva signalizacija takve vrste u Srbiji.
Na današnjem sastanku direktora Turističke organizacije opštine Inđija gospodina Milana Bogojevića i Dejana Jovanovića, predstavnika za turizam Кajakaškog Saveza Srbije i organizatora Dunavske regate kroz Srbiju, dogovoreni su detalji u vezi sa postavkom putokaza koji bi kajakašima, kanuistima i veslačima dali precizne informacije o odvijanju vodenog saobraćaja, plovnom putu, geografskim lokacijama i karakteristikama, upućivali na lokacije plaža, znamenitosti ali i opasnosti koje mogu da ih zadese. Mapirani će biti prodajni objekti, toaleti i najvažnije pristanište prilagođeno njihovim potrebama. Prema prvim procenama jedno takvo pristanište moglo bi biti deo projekta šetališta iznad vode, čija gradnja počinje sledeće godine u Starom Slankamenu.
Sastanak je bio i prilika za dogovor o uređenju prostora za kampere učesnike regate, kako bi tokom boravka na prostoru opštine Inđije, tačnije u Starom Slankamenu kajakaši imali potpuni komfor.
Postavljanjem pomenute signalizacije i izgradnjom pristaništa Turistička organizacija opštine Inđija će značajno unaprediti uslove za pristan i boravak ove vrste turista i podići nautički turizam na viši nivo.
Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: