PREDSEDNIK VUČIĆ obišao radove na izgradnji vijadukta u Beški-iduće godine najmodernija železnica

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je  radove na železničkoj stanici Zemun – deonica pruge za velike brzine Beograd – Stara Pazova, kao i završne radove na izgradnji vijadukta i polaganju koloseka preko vijadukta u Beški, na deonici pruge za velike brzine Stara Pazova-Novi Sad.

VIDEO:

Foto: Vijadukt Beška
Predsednik Vučić je kontrolu radova na budućoj pruzi, za vozove brzine do 200 km na sat, započeo na deonici Beograd Centar – Stara Pazova, gde je od kineskih kompanija, koje rade ovu deonicu pruge, dobio obećanje da će pruga biti završena do kraja septembra i da će moći da se pusti u saobraćaj do kraja godine.
Najavljeno je i da će radovi na poslednjoj deonici brze pruge od Novog Sada do granice sa Mađarskom početi 1. septembra ove godine.Predsednik Vučić obišao je  i završne radove na izgradnji vijadukta u Beški i polaganju koloseka na vijaduktu, u okviru gradnje brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada.
Foto: Ruski ferari/mašina za polaganje pruge
Tokom obilaska gradilišta predsednik se interesovao kada će Rusi, koji izvode radove na toj deonici, početi da grade i najmoderniji Dispečerski centar za upravljanje srpskim prugama. Direktor “RŽD International” u Srbiji najavio je da će ugovor za prvu fazu projekta biti zaključen u junu i da će fizički radovi krenuti u septembru, te da će ceo projekat Dispečerskog centra, koji ima više faza, biti završen do kraja 2023. godine.
Foto: Predsednik Vučić u Beški

 

Predsednik Vučić je istakao da će novi Dispečerski centar biti od presudnog značaja za razvoj srpskih železnica, pošto će se tako ostvariti potpuna kontrola nad železničkim saobraćajem.
“Imaćemo veću uštedu i sigurnost, znaćemo koje pruge i vozovi su zauzeti, imaćemo punu kontrolu”, naglasio je predsednik Vučić.
Obilasku završnih radova na izgradnji vijadukta prisustvovao je i ambasador Ruske Federacije Bocan Harčenko.

Radovi na brzoj pruzi trenutno se obavljaju na deonicama od Beograda do Stare Pazove u dužini od 34,5 kilometara na kojoj rade kineske kompanije “CCCC” i “CRI”, kao i na relaciji Stara Pazova – Novi Sad u dužini od 40,4 kilometra koju gradi ruski “RŽD International”.

Ukupna vrednost izgradnje pruge Beograd – Budimpešta kroz Srbiju je oko dve milijarde dolara, a pruga kroz Srbiju biće duga oko 184 kilometra.
Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *