Kako je istakao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak na konferenciji za medije nakon sastanka Sistema 48, javni prihodi opštine Inđija u 2023. godine uvećani su za 124  miliona dinara. Tome je svakako doprinela dobra poreska politika, odnosno razne vrste poreza koji su naplaćeni u prošloj godini.

-Mislim da smo sada ostvarili zaista veliki pomak kada pričamo o javnih prihodima, gotovo milion evra više se nalazi u budžetu opštine Inđija u odnosu na prethodnu godinu.

Ono što je načelnik objasnio ali što želim i ja građanima da pojasnim jeste činjenica da taj rezultat nije ostvaren zato što smo povećali poreske obaveze građanima.

Primera radi, u drugoj zoni gde se nalazi većina kuća u Inđiji, za objekat od 110 kvadratnih metara, 2018. godine ste trebali da platite 4.500 dinara, danas je to uvećano za nepounih 400 dinara objašnjava predsednik Gak i dodaje:

-Zašto je došlo do ovog priliva sredstva, pa jednostavno  imamo 65 miliona dinara direktnog priliva poreza na imovinu koju je platio Tojo Tajers, ali i ostala privredna društva koja se nalaze u sistemu naplate javnih prihoda. Sada se pokazuju efekti svih investicija o kojima smo pričali prethodnih godina tvrdi predsednik opštine.

Veoma su važna nova radna mesta i svi prihodi koji se slivaju u budžet od poreza na zarade, ali je porez na imovinu daleko značajniji priliv tvrdi on.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: