Press "Enter" to skip to content

PRAZNIK IGRE BANOVCIMA: 4. “Banovački dečiji dan” zakazan za 5. maj

Manifestacija 4.“Banovački dečiji dan“ održaće se 5. maja 2019.godine u  Školskoj ulici u Novim Banovcima, u organizaciji UG Eko-Ban uz podršku Turističke organizacije Stara Pazova i Centra za kulturu Stara Pazova , a pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova i MZ Novi Banovci.

Manifestacija je zamišljena kao promocija zdravlja i sporta, prenošenja tradicionalnih vrednosti i običaja kod dece.

Svi zainteresovani koji bi želeli da učestvuju u organizaciji događaja mogu se javiti organizatorima manifestacije: Dejanu Dejanoviću 063/ 8-405 – 250 i Nikši Paviću 064/ 0-270 -903

ISTORIJAT MANIFESTACIJE

Ideja o organizovanju manifestacija u Banovcima postoji dugi niz godina, ali nikako nije uspevala ozbiljno da zaživi sve do 2016. godine, kada je osnovano udruženje građana Eko-Ban iz Novih Banovaca, na ideju trojice osnivača Slavka Savića, Dejana Dejanovića i Nikše Pavića.

Već u prvoj godini smo uspeli zahvaljujući velikim naporima, uz pomoć opštine Stara Pazova i MZ Novi Banovci i naših prijatelja da organizujemo sa velikim uspehom Banovački dečiji dan, Trku Konobara, Srem u srcu i takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

-Zamisao je bila da sve bude lepo, ali ujedno i skromno, nismo znali u tom trenutku koliko su Banovčani raspoloženi za nešto novo, nismo znali gde, šta, kako iako smo imali poprilično iskustvo u različitim delatnostima,ali smo imali ideju i želju da to sprovedemo u delo.

Za prostor organizovanja manifestacija odabrali smo centar Novih Banovaca, Školsku ulicu (prostor ispred restorana Priča), a MZ Novi Banovci nam je pomogla da istu ulicu zatvorimo na sam dan održavanja, što je uvek vikendom subotom ili nedeljom,gde se i danas održavaju manifestacije, ne samo naše, već i od drugih udruženja.

Posle lepih i pozitivnih komentara, naredne godine sve je poprimilo ozbiljniji značaj za nas, Nove Banovce i samu opštinu, pa se u pomoć uključila i Turistička organizacija, kao i Centar za kulturu opštine,kao i nekoliko novih sponzora, svi zajedno smo velikim naporima uspeli da organizujemo čak šest manifestacija i pritom da svaka bude veoma posećena.

Svaka manifestacija je sa velikom pažnjom ispraćena od strane medija,što nam je zaista posebna čast, sigurni smo da radimo nešto dobro i da naši sugrađani uživaju u tome. Pozivamo sve sugrađane da posete Nove Banovce u ovom periodu i da zajedno uživamo.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram