“Povremeni hranitelji”-nova usluga inđijskog Centra za socijalni rad

U četvrtak, 14. novembra, održaće se obuka „Povremeni porodični smeštaj“ za profesionalce, stručne saradnike i obuka za hranitelje i roditelje dece sa smetnjama u razvoju u prostorijama zgrade Opštine Inđija.

-Centar za porodični smeštaj i usvojenje iz Novog Sada dolazi da nam održi obuke za stručne radnike, saradnike iz centara za socijalni rad iz Inđije, Stare Pazove, Iriga i Pećinaca.

-Mi ćemo biti domaćini a stručni saradnici i profesionalci će dobiti informacije o povremenom porodičnom smeštaju navodi Željka Godić Avramović i dodaje da je reč o novom vidu usluge koju finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

-Druga obuka će se paralelno odvijati isti dan u prostorijama zgrade opštine, a namenjena je roditeljima dece sa smetnjama u razvoju, hraniteljima i oni će dobiti informacije šta podrazumeva ta usluga i koliko je bitna i značajna ističe direktorica.

Osobe koje žele da se bave povremenim hraniteljstvom pomoći će roditeljima da na nekoliko sati ili dana u toku meseca preuzmu dete, dok roditelji obavljaju druge poslove.

Program koji će trajati od 10 do 14 časova namenjen je hraniteljima i roditeljima dece sa smetnjama u razvoju sa ciljem upoznavanja učesnika sa uslugom povremenog porodičnog smeštaja i afirmisanja budućih pružalaca usluge, odnosno ko može da bude pružalac usluge povremenog porodičnog smeštaja i koja je uloga porodice kod očuvanja kvaliteta života osobe sa smetnjama u razvoju.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *