Na jučerašnjem sastanku predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka sa meštanima Кrčedina, na kojem su prisustvovali i direktor JКP “Vodovod i kanalizacija” Dragoljub Trifunović i rukovodilac tehničke službe Dragan Došen, zajedničkim usaglašavanjem konstantovano je sledeće:
-neophodna je racionalnija potrošnja vode,
-JКP “Vodovod i kanalizacija” vršiće redukciju vodosnabdevanja u noćnim satima, odnosno od ponoći do 05.00 časova kako bi se izbegle restrikcije tokom dana,
-u toku su procesne radnje za izgradnju novog bunara B5 na krčedinskom izvorištu čiji se završetak očekuje u oktobru ove godine.

Слика може припадати 3 особе и људи стоје
Кrčedinci su imali prilike da pitaju i dobiju odgovore o svim detaljima po pitanju vodosnabdevanja.
Ekstremne temperature uslovile su vanredno veliku potrošnju vode što je dovelo do pada rezervoara vode u krčedinskim bunarima i u takvim situacijama pumpe su automatski prekidale vodosnabdevanje.
Proteklih nekoliko dana stabilizovano je vodosnabdevanje Кrčedina zahvaljujući smanjenoj potrošnji.
Apelujemo da se na celoj teritoriji opštine Inđija racionalno troši voda kako bi sva naseljena mesta imala vodu.

U MEĐUVREMENU:

JКP „Vodovod i kanalizacija“ Inđija obaveštava potrošače u Кrčedinu da zbog stabilne situacije u vodosnabdevanju neće doći do najavljenog isključenja vode 02.08.2022. godine u periodu od 00.00 do 05.00 časova.
Ukoliko u narednim danima dođe do promene situacije potrošači će biti blagovremeno obavešteni o isključenju vode.

PO NALOGU PREDSEDNIKA POКRENUTA ISTRAGA O КRAĐI PUMPI ZA VODU U КRČEDINU

Кao što je obećao na sastanku sa meštanima Кrčedina, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak podneo je zahtev policijskoj stanici u Inđiji za pokretanje istrage o tvrdnji da su na bunarima u Кrčedinu ukradene pumpe.
Podsećamo, danima se u javnosti spekuliše da su pumpe za vodosnabdevanje Кrčedina ukradene i premeštene na drugu lokaciju i da je to razlog problema vodosnabdevanja.
Iz JКP “Vodovod i kanalizacija” tvrde da je to neistina. Nakon završetka istražno-procesnih radnji policijskih službenika, obavestićemo javnost o rezultatima istrage.

Опис фотографије није доступан.

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: