Roditeljima čija su deca rođena u periodu od 01. januara do 30. aprila ove godine, a koji su putem Javnog poziva o dodeli besplatnih auto sedišta Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova, odabrani za dodelu istih, danas je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović na gradskom trgu u Staroj Pazovi podelio nova auto sedišta, marke Nania.

Ovo je samo jedan od koraka koji opštinsko rukovodstvo preduzima u cilju podrške roditeljstvu kako bi se na teritoriji naše opštine trend povećanja nataliteta i dalje nastavio kretati uzlaznom putanjom.

Danas je podeljeno ukupno 49 besplatnih auto sedišta, koji pripadaju grupi I, II, III za prevoz dece težine od 9 do 36 kg, poseduju sertifikat ECE R44 i imaju pet položaja naslona vidno prikazanih na sedištu. Pored uslova da je dete rođeno u prva četiri meseca ove godine, uslov za konkurisanje za dobijanje besplatnih auto sedišta bio je i da jedan od roditelja ima prebivalište na teritoriji opštine Stara Pazova.

„Nastavićemo i dalje da delimo besplatna auto sedišta za decu putem javnih poziva, kvartalno ćemo vršiti preseke spiskova novorođene dece na teritoriji naše opštine i sukcesivno dodeljivati auto sedišta, kako niko ne bi čekao. Naš cilj je da se u narednim godinama svako dete bezbedno vozi u automobilima“, izjavio je za medije, nakon dodele auto sedišta, predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

Prethodnih dana, auto sedišta su deljena i roditeljima u Belegišu, Starim i Novim Banovcima, dok je za petak, 10. septembar planirana dodela sedišta roditeljima u Novoj Pazovi, Golubincima i Vojki.

Ovim Javnim pozivom biće dodeljeno ukupno 137 besplatnih auto sedišta, a početkom ove godine Opština Stara Pazova je takođe putem Javnog poziva dodelila 230 autosedišta za prvorođenu decu koja su rođena u 2020. godini.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: