PODSTICAJI ZA PČELARE: Od 15. aprila do 31. maja podnošenje zahteva

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, donelo je Pravilnik o izmenama pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela.

Ovom izmenom pravilnika pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom, može da ostvari pravo na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela za najmanje 20, a najviše 1.000 košnica pčela.

Zahtevi za podsticaje se šalju od 15. aprila do 31. maja tekuće godine, na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Iznos podsticaja je 720 dinara po košnici.

Pčelari su u obavezi da dva puta godišnje, i to od 1. do 30. aprila i od 1. do 31. oktobra prijave redovno stanje ovlašćenom obeleživaču. To je obaveza, bez obzira na to da li na pčelinjaku i košnicama ima ili nema promena. Ukoliko se ova obaveza ne sprovede, preti gubitak subvencije u pčelarstvu.

Od ove godine postojе tri načina za podnošenje zahteva:

– ako imate registrovan elektronski potpis, ceo proces se vrši  elektronski.

– ako nemate registrovan elektronski potpis, postoji način da iz kompjutera generišete obrazac za podnošenje zahteva koji će na sebi imati bar kod, odštampate i šaljete poštom na  adresu Uprave za agrarna plaćanja.

– treći način je kao i do sada, popunjavanje zahteva i slanje poštom na adresu Uprave za agrarna plaćanja.

Pravilnik >>

Izmena pravilnika 1 >>

Izmena pravilnika 2 >>

Za više informacija i potrebnu dokumentaciju obratite se Agenciji za ruralni razvoj opštine Inđija, Vojvode Stepe 48 ili na telefon 022/55-60-60.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram