Press "Enter" to skip to content

PODRŠKA OPŠTINE: Bespovratna sredstva za 22 preduzetnika u Inđiji

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak uručio je 22 ugovora preduzetnicima i mikro pravnim licima o dodeli bespovratnih sredstava kao podrška unapređenju poslovanja, tehnoloških procesa proizvodnje i usluga, povećanje vrednosti i obima prometa i smanjenje troškova finansiranja proizvodne opreme i reprodukcionog materijala u iznosu od 2.3 miliona dinara.

Ovo je prvi put da Opština Inđija dodeljuje bespovratna finansijska sredstva razvoju malih preduzeća i to predstavlja meru koju retko koja opština ili grad u Srbiji primenjuje.

Prilikom dodele ugovora prvi čovek opštine Inđija rekao je da se ovim pokazuje koliko je Inđija daleko ispred svih u podršci i stvaranju povoljnog privrednog ambijenta.

-Mi smo, kao lokalna samouprava, uvek tu da pomognemo naše ljude koji se sami bore za svoj dinar. Ovim realizujemo dato obećanje privrednicima a ono što mogu sa sigurnošću reći jeste da će u narednim godinama ta podrška biti sve veća rekao je predsednik.

Gak je pozvao privrednike da se obrate ako imaju bilo kakve predloge i sugestije na koji način bi lokalna samouprava mogla pomoći razvoj i unapređenje poslovanja mikro pravnih lica i preduzetnika.

Osnovni uslovi na koji su se privrednici mogli prijaviti jeste da je sedište firme na teritoriji opštine Inđija, da obavljaju delatnost minimum godinu dana u kontinuitetu bez privremenih prekida i blokade, da su izmirili poreske obaveze i da se protiv osnivača ne vodi krivični postupak ili da je osuđivan za krivična dela.

Za nekoliko nedelja očekuje se raspisivanje novog konkursa za preduzetnike i mikro pravna lica o dodeli bespovratnih sredstava.

Izvor i foto: Opština Inđija-indjija.net

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram