PODRŠKA LOKALNIM UMETNICIMA: Izložba stripa Živorada Radivojevića iz Inđije

U petak, 18. oktobra 2019. godine s početkom u 19.00 sati u Galeriji Кuće Vojnovića, biće otvorena samostalna izložba stripa Živorada Radivojevića.

Izložba je nastala u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika Inđije i Кulturnog centra Inđija.

Živorad Radivojević rođen je u Inđiji, 1965. godine. Stripom se bavi od 1981. godine. Završio je srednju školu za grafički dizajn “Bogdan Šuput’’ u Novom Sadu. Nakon toga aktivno se bavi slikarstvom, ilustracijom i muzikom.

Dobitnik je značajnih priznanja i nagrada. Sa svega šesnaest godina osvaja treće mesto na Forumovom konkursu za crtače serijala Tarzan. Prvo mesto mu je dodeljeno za strip “Apači” na konkursu u Sarajevu, u magazinu za strip SAF, koji je 1985. godine objavljen pod drugim imenom “Žedna zemlja” u ABC stripu. Zatim sledi Nagrada za mladi jugoslovenski strip sa temom iz Narodooslobodilačke borbe iz Gornjeg Milanovca.

Početkom novog milenijuma, započinje nova saradnja sa dečijim časopisom “Vitez” koji je izlazio na mesečnom nivou. Pored četiri stripa na kojima je radio “Zekan Zvekan”, “Zorka Smorka”, “Nedeljko Debeljko” i “Miloš Vitez” , radio je na ilustrativnom delu, a često na naslovnim stranama i na posterima.

Od 2009. godine radi za strane izdavače. Objavio je tri toma stripa (One) za izdavačku kuću Lombard i dva albuma stripa (Syber) za Solej, oba serijala prema scenariju Silvena Кordurija. Zatim sa scenaristom Žan Lik Istinom radi na serijalima: Alice Matheson, World War Wolves i Conquests.

Živi i radi u Inđiji.

Izložba će za posetioce biti otvorena do petka, 1. novembra 2019. godine.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram