Počelo asfaltiranje ulica u Ljukovu

Meštani inđijskog sela Ljukovo od ove godine imaće daleko bolje uslove za život, jer su počeli infrastrukturni radovi na uređenju njihovog  sela. U toku su radovi na asfaltiranju prilazne saobraćajnice ka mesnom groblju, a uskoro počenje i asfaltiranje ulice 01.novembra poručuju nadležni. Za ovu godinu najavljena je i adaptacija vrtića pri OŠ „Petar Kočić“ u koji će biti upisano 40 mališana.

-Kada smo usvajali budžet za 2018. godinu najavili smo da će ovu godinu obeležiti brojni infastrukturni projekti, a da će Inđija do 2020. biti najveće gradilište u Sremu. Sa prvim lepim danima pristupamo radovima, u okviru kojih se radi proširenje i kompletno asfaltiranje ulice ka groblju kaže Vladimir Gak predsednik opštine Inđija i dodaje da će na ovoj lokaciji biti izgrađeno 20 parking mesta.

-Ovo je samo jedna u nizu investicija, a nastavljamo započet projekat i u drugim naseljenim  mestima naše opštine.

Govoreći o Ljukovu prvi čovek opštine najavljuje još jedan veliki projekat, a reč je o asfaltiranju ulice 01.novembra, čija je dužina 1.600 metara.

-Znamo koliko dugo se govori o ovoj investiciji, može se reći nekoliko decenija. Svi znamo da je pomenuta ulica u lošem stanju i jedna od retkih ulica koja ima kaldrmu, te možemo reći da je ovo istrorijski projekat za Ljukovo.

Kako je poručio na kraju predsednik pored pomenute ulice u Ljukovu, čija će rekonstrukcija krenuti na leto, u toku su još dva velika projekta.

-Jedan se odnosi na rekonstrukciju prvog dela Golubinačke ulice u Inđiji u dužini od 900 metara, a drugi na ulicu Kralja Petra u Beški, koje će biti kompletno rekonstruisane.

U Savetu mesne zajednice Ljukovo ne skrivaju zadovoljstvo što je njihovo selo, nakon više decenija stagnacije, došlo na red za uređenje. Prema rečima Radomira Ilića, predsednika MZ Ljukovo saobraćajnica prema mesnom groblju dužine 400 metara je godinama bila u lošem stanju, a tokom zimskom perioda ovuda se nije moglo proći od blata.

-Ovo je vrlo značajna investicija za naše selo, drago nam je što je lokalno rukovodstvo prepoznalo potrebe svih naših meštana i izašlo nam u susret. Takođe je važno napomenuti i ulicu 01.novembra koja će biti kompletno rekonstruisana kaže on i podseća da su u prethodnom periodu izgrađeni trotoari u ulici Nikole Tesle.

-Reč je o ulici koja je vrlo prometna jer se radi o regionalnoj saobraćajnici, te su pešaci bili prinuđeni da idu putem. Ranijih godina smo ovde imali i par nesrećnih slučajeva, te je od velike važnosti bilo da dobijemo trotoar. Imamo obećanje da će u čitavoj ulici biti urađeni trotoari i nadamo se da će priča o našem selu bez trotoara postati ružna prošlost kaže Ilić.

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *