PO PRVI PUT U INĐIJI “Mali dron piloti”- edukativne radionice za đake

Udruženje „Dron pilot Srbija“ iz Inđije započelo je pionirski projekat u Srbiji „Mali dron piloti“ u kojem su učestvovali đaci OŠ „Dušan Jerković“  uzrasta od 5. do 8. razreda.


Reč je o inovativnom pristupu učenju, edukativnim radionicama koje imaju za cilj da podignu svest kod najmlađih o bezbednom korišćenju novih tehnologija, odnosno dronova.

-S obzirom da je u 21. veku tehnologija napredovala i da su dronovi postali lako dostupni i pristupačni sa cenom svima, pa i najmlađima, veoma je važno da deca nauče kako bezbedno upravljaju dronom kaže jedan od koordninatora na projektu Marina Stojanović i dodaje:

Foto: Sa prve radionice

-Nebezbedno upravljanje dronom može da ugrozi saobraćaj, ljude i predmete, stoga je veoma važno omogućiti deci da se blagovremeno upoznaju sa osnovama pilotiranja dronom.

Udruženje „Dron pilot Srbija“ planira da realizuje ukupno 10 radionica u prostorijama Poslovno-obrazovnog centra u Inđiji, a projekat se realizuje uz podršku Opštine Inđija.

Pored Marine Stojanović koordinatori projekta su Vladimir Stojanović i Marija Balabanović.

-Кroz 10 edukativnih radionica omogućićemo đacima da se upoznaju sa bezbednim korišćenjem bespilotnih vazduhoplova, gde će oni steći osnovno teorijsko znanje o dronovima i njihovoj primeni, a moći će da učestvuju i u praktičnom delu nastave navodi koordinatorka.

Opština Inđija je prva opština u našoj zemlji u kojoj se realizuje projekat ovog tipa ističe ona.

Đaci će u okviru vannastavnih aktivnosti, pre škole imati časove u trajanju od 60 minuta, na kojima će kroz teoriju i praksu moći da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama, odnosno dronovima i bezbenim korišćenjem.

U skladu sa aktuelnom situacijom i korona virusom, broj đaka je ograničen a sve radionice organizuju se u skladu sa merama i preporukama Vlade Republike Srbije.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Mali dron piloti“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *