Sagledavajući trenutno stanje na terenu, a u okviru mera za sprečavane unošenja, pojave, otkrivanja, širenja, suzbijanja i iskorenjivanja zarazne bolesti afričke kuge svinja, Opština Stara Pazova, kao organizator manifestacije Gastro Srem koja je bila zakazana u terminu od 01. do 03. septembra 2023, je odlučila da odloži njeno održavanje.

To je jedini odgovoran način da se izbegne mogućnost da se postojeća situacija sa afričkom kugom svinja, koja je prisutna u pojednim gazdinstvima na teritoriji staropazovačke Opštine, pogorša te da se doprinese naporima u njenom suzbijanju.

Novi datum održavanja Gastro Srema, biće određen u koordinaciji sa republičkom Upravom za veterinu, kao nadležnom institucijom za borbu protiv afričke kuge svinja.

Molimo za razumevanje i strpljenje kako izlagače, učesnike programa, tako i brojne posetioce iz Srema i okoline, koji iz godine u godinu verno prate ovaj gastronomsko-turistički višednevni događaj.

Nažalost, odlaganje manistacije je bilo jedino odgovorno rešenje, i jedini način da se zajedničkim snagama pomogne nadležnim službama u resoru stočarstva da se što pre i sa što manje posledica izađe iz aktuelne situacije.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: