Učenici OŠ “Boško Palkovljević Pinki” u Staroj Pazovi dobiće jednu modernu i lepu školu, a kompletna rekonstrukcija treba da počne ove godine najavljuju u lokalnoj samoupravi.

S tim u vezi počela je adaptacija Parohijskog doma gde će biti adaptirano 12 učionica za oko 400 đaka, od ukupno 800 koliko ih ima ova škola. Radovi će se odvijati fazno, a nakon završetka rekonstrukcije škole Parohijski dom bi mogao biti korišćen za potrebe vrtića u Staroj Pazovi.

-Morali smo da nađemo rešenje gde ćemo smestiti đake tokom radova.Reč je o sveobuhvatnoj rekonstrukciji škole za čije radove smo iz budžeta opredelili 450 miliona dinara, to govori koliko je ozbiljan ovaj projekat navodi Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova i ističe:

-Ovo nije jednostavan projekat jer ćemo morati da iselimo đake u prostorije Parohijskog doma, veoma mi je drago što smo postigli dogovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom koja će nam dati prostorije Parohijskog doma.Đaci “Pinki škole” će dobiti konačno novu i savremenu školu poručuje predsednik.

On je na kraju istakao da će se prostorije Parohijskog doma nakon rekonstrukcije škole koristiti kao novi vrtić za mališane iz Stare Pazove.

Rekonstrukcija “Pinki” škole podrazumevaće kompletno uređenje svih prostorija škole uključujući i fiskulturnu salu.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: