PAZOVAČKI BAZENI: Spas od tropskih vrućina i uživanje za najmlađe

Ove godine Pazovački bazeni krenuli su nešto kasnije sa radom, tačnije 1. jula, zbog činjenice da je tu bio punkt za vakcinaciju. Cene ulaznica ostale su nepromenjene još od nastanka bazena 2012. Deca do 7 godina ne plaćaju ulaz. Deca od 7 do 17 godina plaćaju 150 din. Punoletne osobe plaćaju 300 dinara. Postoji poludnevna karta koja nakon 15:00 časova iznosi za decu 100 dinara, a za punoletne 200 dinara. Trudnice ne plaćaju ulaznice, što je pogodnost koja traje od nastanka bazena.

Više o novoj sezoni na Pazovačkim bazenima za naš portal govorio je Željko Mirković, direktor Pazovačkih bazena.

Recite nam nešto više o kapacitetima bazena i kakva je posećenost s obzirom na velike vrućine?

 – Pun kapacitet bazena je 1.120 mesta, 600 ležaljki i 400 suncobrana. Bazeni svakog dana rade punim kapacitetom, što je bio slučaj i svih prethodnih sezona, osim prošle godine kada je zbog primena mera Vlade Srbije bilo ograničenje na 300 mesta.

Ovu sezonu građani su zaista željno dočekali. A o posećenosti koja je u svom punom kapacitetu govori i činjenica da osim registracija Stare Pazove, prisutne su i registracije Rume, Beograda, Sremske Mitrovice, Beočina, Subotice i mnogih drugih gradova, čak i iz Jagodine navodi Mirković I kaže da postoje brojni sadržaji za sve, pogotovo za najmlađe posetioce.

Pazovački bazeni

– Sadržaji su standardni – tobogan, laste, pečurke, masažeri i ostali sadržaji koje smo imali prethodnih godina. Tobogani su konkretno najatraktivniji za decu. Bazeni su i inače osmišljeni za mlađe uzraste. Najviše je zastupljen od uzrast 7 do 18 godina, kao i majke sa malom decom.

S obzirom na kovid situaciju koliko se vodi računa o bezbednosti kupača i kakav je kvalitet vode?

– O bezbednosti vode računa 5 službi a to su: organizaciona služba koja brine o spoljnjem uređenju,tehnička služba koja brine o kvalitetu vode i na svaka dva sata ispituje nivo rezidual hlora, ph vrednosti i ostale parametre. Jednom nedeljno uzorak vode uzima i Zavod za zaštitu zdravlja iz Sremske Mitrovice. Takođe tu su i Hitna služba koja radi od 10:00 do 19:00 časova, spasilačka služba I služba obezbeđenja.

Željko Mirković, direktor Pazovačkih bazena

Što se tiče kvaliteta vode slobodno se može reći da je najkvalitetnija i to u širem okruženju. Već sam spomenuo sve analize koje se redovno vrše.

Da li imate neki savet ili apel koji biste uputili kupačima i posetiocima bazena?

 – Pre svega, svi zajedno moramo da radimo na bezbednosti kako bi se izbeglo povređivanje. Ako kupači ne poštuju norme i pravila ponašanja jasno istaknute na tabli na ulazu bazena i protivno tome skaču u vodu, spasilačke i druge ekipe nemaju ni fizički ni vremenski mogućnost da odreaguju. To su ozbiljna upozorenja i ja lično umem da postupim veoma oštro sve u cilju sprečavanja težih povreda i ne daj Bože hospitalizacije. Do sada smo imali samo sitne i manje  povrede. Takođe, u okviru kompleksa, Hitna služba ima svoju posebno opremljenu prostoriju, gde posedujemo čak i defibrilator srca, što nemaju ni mnoge zdravstvene ustanove.

Pazovački bazeni

Možete li nam još reći nešto o sezonskim ulaznicama I dokle tačno traje sezona?

 – Sezonske ulaznice mogu se kupiti svakog radnog dana od 10:00 do 19:00 časova na biletarnici bazena. Sezona traje do 1. septembra, odnosno dok deca ne krenu u školu.

 I za kraj ovog intervjua, nezaobilazna tema je i projekat zatvorenog olimpijskog bazena koji je od izuzetnog značaja za celokupnu zajednicu, posebno našu omladinu, kako sportiste tako i rekreativce.

 – To jeste tačno. Postoji takav projekat od početka nastanka bazena 2012. Međutim, i dalje nemam konkretne i nove informacije. To zavisi od lokalne samouprave. Nadam se da će se naći sredstva i ostvariti ovako jedan grandiozan i svrsishodan projekat od kojeg bi svi imali koristi tokom cele godine kaže na kraju razgovora direktor Pazovačkih bazena Željko Mirković.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Stara Pazova-opština po meri svih stanovnika“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One thought on “PAZOVAČKI BAZENI: Spas od tropskih vrućina i uživanje za najmlađe

  1. Dobro je da se zivot polako vraca u normalu. Opet, sa druge strane ne smemo se bas i previse opustati. Maske kada treba nositi, drzati ipak neku fiyicku udaljenost, voditi racuna o sebi ali i odrugima. Takodje mislim da bi na mestima gde ima vise ljudi trebalo uvesti ruske fotokataliticke preciscivace vazduha jer je to odlican nacin da se zastitimo od ove pošasti koja na žalost još uvek ne posustaje, kako kod nas tako i u celom svetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *