Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je  ugovore o finansiranju i sufinansiranju projekata obnove i rekonstrukcije  kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 265 miliona dinara.Reč je o projektima za osam lokalnih samouprava.

-U toku ove godine nastavljamo sa važnim poslovima na rekonstrukciji i adaptaciji domova kulture, kulturnih centara i drugih kulturnih središta, u osam lokalnih samouprava, kao i na njihovom opremanju kako bismo stvorili uslove za kvalitetniji rad tih ustanova“, izjavio je predsednik Mirović.

-Ovo je velika akcija koja mora imati trajni karakter. Namera nam je da u narednim godina dođemo do svakog naseljenog mesta i svake opštine obnavljajući objekte kulture i stvarajući bolje uslove za održavanje kulturnih sadržaja, na koje ćemo svi zajedno biti ponosni“, izjavio je Mirović.

-Sprovodimo kapitalna ulaganja u objekte kulture koji su godinama bili devastirani i zapušteni“, izjavila je Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, podsetivši na to da je Pokrajinska vlada osnivač 12 institucija kulture u AP Vojvodini.

Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović rekao je da će zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade Golubinci dobiti ono što do sada nisu imali – Centar za kulturu, te da će to doprineti kulturnom razvoju tog naseljenog mesta i cele opštine.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: