Press "Enter" to skip to content

Ovo su uslovi za dobijanje studentske stipendije u Inđiji

Stipendije za studente sa teritorije opštine Inđija i ove godine biće uvećane i iznosiće 15.000 dinara na mesečnom nivou.

 Lokalna samouprava ovim putem želi da dodatno stimuliše studente i nagradi najbolje i najvrednije. Ovo predstavlja treće povećanje za studente u poslednje dve i po godine.

-Održali smo obećanje koje smo dali studentima da ćemo novim budžetom predvideti sredstva za stipendije i mislim da smo sada u samom republičkom vrhu kada je reč o visini stipendije. Reč je sada o jednoj ozbiljnijoj sumi sa kojom studenti mogu raspolažu i korisno je utroše rekao je prvi čovek opštine Vladimir Gak i izrazio zadovoljstvo što su uspeli u njihovim planovima.

-Podsećam, pored studentskih stipendija ove godine smo opredelili i sredstva za sufinansiranje 50 odsto domskog smeštaja za đake i studente.

Na ovaj način šaljemo jasnu poruku da mladi imaju podršku lokalne samouprave i da u narednom periodu računamo na njih, jer će oni voditi opštinu Inđija poručio je predsednik.

View this post on Instagram

Inđija 28.decembar 2018. #indjija #infocyberofficial #srbija #serbia #decor #decoration

A post shared by www.pazovaindjijavesti.com (@infocyberofficial) on

Da podsetimo, prilikom imenovanja novog rukovodstva opštine 2016. zatečena stipendija je iznosila 7.500 hiljada dinara, a potom 10.000 dinara, pa 12.000. Sada ona iznosi 15.000 dinara na mesečnom nivou.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija i Autonomna Pokrajina Vojvodina pod uslovom:

-da su upisali jednu od godina akademskih studija prvog stepena, master akademske studije, kao i studije kod kojih je akademski studijski program organizovan integrisano u okviru osnovnih i master akademskih studija, i to od druge do šeste godine studija,
-da tokom studija imaju prosečnu ocenu najmanje 8.50
-da tokom studija nisu obnavljali ni jednu godinu i
-da imaju prebivalište na teritoriji opštine Inđija najmanje tri godine.

Objavljuje Pazova Inđija VestiSrijeda, 1. kolovoza 2018.

Podelite sa prijateljima:
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube