Kako je istakao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, u 2021. godini u Inđiji će biti realizovano puno infrastrukturnih projekata, ali se tri projekta izdvajaju kao kapitalna zbog same vrednosti investicija.

Prvi projekat će biti dugo očekivana izgradnja nove pijace. Kako je više istakao Gak zbog zatečenih dugova koje su morali da vraćaju, pogotovo duga Doma zdravlja, pijaca nije u prethodne 4 godine urađena, a preko je potrebna.

Vrednost ovog projekta iznosi nešto više od 200 miliona dinara,a Inđinčani će imati najmoderniju pijacu u regionu.

Drugi projekat se odnosi na rekonstrukciju centralnog trga u Inđiji.

Naime, projekat za rekonstrukciju parkića kod Gimnazije urađen je prošle godine i prema planu radovi su trebali da počnu ove godine, ali su radove odložile nepredviđene poteškoće nastale usled geo-mehaničkih ispitivanja.

Foto: Budući izgled trga u Inđiji

Kasko navode nadležni bilo je neophodno uraditi specifično istraživanje s ozbirom da se radi o centru grada.

Inđija će dobiti potpuno novi i lepši izgled centralnog gradskog jezgra, koji nije uređen nekoliko decenija kaže predsednik.

Treći, najveći projekat jeste završetak hale u lejama, koja prema rečima nadležnih nikada nije trebala ni da se gradi jer je bilo mnogo značajnijih projekata.

Pored pomenutih projekata, Inđija će u narednoj godini imati i manje projekte poput rekonstrukcije trotoara u glavnim ulicama, asfaltiranje krakova ulica koji nisu asfaltirani, a brojni projekti biće urađeni u inđijskim selima.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: