Ovo su kapitalne investicije za 2020. godinu u INĐIJSKOJ OPŠTINI

Oko 2 milijarde dinara predviđeno je budžetom opštine Inđija za 2020. godinu kada je reč o kapitalnim investicijama i projektima kako u Inđiji tako i u naseljenim mestima.


S tim u vezi je ovih dana otvorena javna rasprava o nacrtu Odluke o budžetu za 2020. godinu, upravo u delu planiranja kapitalnih investicija.

Govoreći o najvažnijim projektima koji će biti realizovani iduće godine načelnik Odeljenja za privredu i investicije  Dragan Ibročić je istakao da Inđiju i sva naseljena mesta očekuju brojni projekti po pitanju uređenja i izgradnje.

-Završili smo investicioni plan za 2020. godinu koji je jedan segment budžeta čija je izrada u toku i treba da bude usvojen do kraja tekuće godine.

-Investicioni plan je urađen na osnovu obilaska svih mesnih zajednica, kada su naši meštani istakli šta je to potrebno uraditi u njihovim selima kaže Ibročić i ističe da su napravili predlog projekata u koji su implementirali sve bitne stvari.

-Ono što bih po segmentima istakao a što će se naći u novom budžetu za narednu godinu jeste završetak sportske hale u Inđiji, gde očekujemo sredstva od republičkih nivoa vlasti.

-Drugi i možda najvažniji kapitalni projekat a koji će se finansirati iz naših izvora jeste izgradnja sportske hale u Beški. I treći , ali ne i manje značajan projekat jeste nastavak projekta asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica, delovi koji  nisu bili obuhvaćeni projektom kaže načelnik.

-Izašli smo u susret svim mesnim zajednicama u smislu izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih vrtića, akcenat je takođe stavljen na rekonstrukciju pešačkih staza (trotoara), poboljšanje kvaliteta elektro snabdevanja u pojedinim selima, uređenje industrijske zone u Beški (lokacija 3), rekonstrukcija ulice 1.novembra u Ljukovu i mnogi drugi.

Prema rečima načelnika u Inđiji će biti realizovano još nekoliko kapitalnih projekata poput rekonstrukcije centralnog trga, zatim izgradnja nove pijace.

Parkić kod Gimanzije u Inđiji postaje MODERAN trg sa fontanom

-Planiramo izgradnju potpuno nove pijace, ali pre svega moramo sporvesti određene pred radove. Na lokaciji same pijace prolaze visokonaponski kablovi za napajanje  užeg centra Inđije, tako da je potrebno najpre izmestiti pomenute instalacije, a potom i krenuti u izgradnju pijace.

Na kraju razgovora Ibročić navodi da će svako selo dobiti određene projekte poput održavanja i proširenja domova kulture, objekata mesnih zajednica, izgradnja sportskih igrališta i drugih manjih projekata.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Godina istorijskih projekata u Inđiji“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *