OVAKO SE VOLI SRBIJA: Prošetala sam Prizrenom ponosno, uzdignute glave

Marina Obradović mlada devojka iz Nove Pazove je studentkinja Visoke pedagoške škole u Sremskoj Mitrovici, te je prošle nedelje bila preko fakulteta boravila na Kosovu.

Želeli smo da Vam u potpunosti prenesemo njenu priču i pošaljemo njenu poruku.

-Htela sam sa svima da podelim onu toplinu onu sreću kada su videli da studenti brinu o njima. Prošetala sam Prizrenom podignute glave, ponosno.

Foto: Marina Obradović

-Upoznala sam jednu od dvadesetak srpskih porodica u Prizrenu. Pitali su me odakle sam. Ponosito sam rekla iz Nove Pazove! -Znam gde je bio sam pre mnogo godina tamo govorili su mi.

-Pažnju mi je privuklo jedno dete i  obratilo mi se: ” Teto vidi sta ja mogu”. Dete podiže u centru Prizrena tri prsta. Možete da zamislte mene u tom trenutku. Suze mi teku čučnem i odgovorim mu umem i ja i pokazujem tri prsta.

-Gledali su nas svi, ali sta da Vam kazem ponosna sam na to ko sam i odakle sam. Nisam mogla da verujem kako to Gračanica sija ali kada sam je obišla shvatila sam sve. Nesto najsjajnije i najlepše. Zajedno sa jos par studenta sam išla kroz Gracanicu i zajedno smo u glas vikali  “Kosovo je srce Srbije”.

Foto: Gračanica

-Studenti iz Kosovske Mitrovice su nam rekli hvala Vam braćo sto ste uz nas! Ovo putovanje mi je promenilo život u svakom smislu. Monah mi reče: ” Dok nas vi obilazite biće i nas” Ne damo im Kosovo! 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram