U utorak 13. novembra je u Novoj Pazovi svečano otvorena biblioteka “Dositej Obradović” ogranak “Petar Petrović Njegoš”. 

Svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Biblioteka u Novoj Pazovi već godinama je bila privremeno smeštena u objektu stare škole čiji krov je uništen u naletu superćelijske oluje u julu mesecu ove godine i od tada stanovnici Nove Pazove nisu imali biblioteku u svom mestu.Posle višenedeljne pauze zbog preseljenja, biblioteka “Petar Petrović Njegoš” u Novoj Pazovi svoj rad nastavlja na novoj adresi, a nove prostorije otvorene su na dan kad je Petar II Petrović Njegoš rođen.

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” i novopazovački ogranak su nove, veće prostorije dobili zahvaljujući lokalnoj samoupravi i sada će se na jednom mestu nalaziti dečje i odeljenje za odrasle sa čitaonicom i knjižnim fondom od preko 50 hiljada naslova.

Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj ljudi, prostorije su osveštane, i čitala su se dela Petra II Petrovića Njegoša. Biblioteka u Novoj Pazovi nalazi se na adresi Кralja Petra I Кarađorđevića broj 92a, a sa čitaocima će raditi svakog radnog dana od 07 do 19 časova, i subotom od 08 do 12.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: