MEMORIJALNA SOBA DANICE JOVANOVIĆ (6. januar 1886 – 12. septembar 1914)
Mala galerija Кulturnog centra Inđija
U subotu, 22. oktobra, sa početkom u 17.00 časova u okviru obeležavanja Dana opštine Inđija u Maloj galeriji kulturnog centra biće otvorena Memorijalna soba slikarke Danice Jovanović.
Postavka Memorijalne sobe, kao stalna izložba u Maloj galeriji, obuhvata scenografski prikazan život i rad slikarke, od najranijih dana u Beški, preko Novog Sada, Beograda, Minhena, povratka u domovinu, do tragičnog kraja na Petrovaradinskoj tvrđavi 1914. godine.
Слика може припадати 1 особа
U okviru projekta Memorijalne sobe, čiji je autor Jasna Кujundžić Jovanov, biće objavljena i monografija, pod naslovom „Danica Jovanović – godine i događaji“ kao i slikovnica/bojanka „Upoznaj Danicu Jovanović“ namenjena polaznicima nižih razreda osnovne škole. Prilikom svečanog otvaranja posetioci će prisustvovati i stručnom tumačenju izložbe, a u narednom periodu moći će da prate filmske programe o slikarki i stručna predavanja, dok će za školski uzrast biti organizovane posebno koncipirane likovne radionice. Predviđeno je da ova izložba ostane stalna postavka Male galerije Кulturnog centra Inđija.
Fotografija: Ciganka (Glava žene), 1914.
Ulje na platnu, kaširano na karton, 37,8 x 31 cm
GMS/U 298
Galerija Matice srpske, Novi Sad
Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: