“OTIŠAO PO ZLATNU MEDALJU” Mladi Boris Dovedan na evropskom takmičenju u Gruziji

Mladi bokser Boris Dovedan iz Čortanovaca(48 kg), član Bokserskog kluba “Patriote”, nakon završnih priprema u Banji Кoviljači, zaslužio je poverenje selektora Dragana Vasiljevića koji ga pozvao da brani boje naše kadetske reprezentacije na evropskom šampionatu koje se održava od 2. do 12. avgusta u  gruzijskom gradu Tbilisiju.

Ovaj trinaestogodišnji dečak je prvi bokser “Patriota” koji će nastupiti na zvaničnom kontinentalnom šampionatu. Time mu je pripala čast da eventualnim dobrim plasmanom i rezultatom ispiše prvu zlatnu stranicu kluba koji postoji osam godina, a koji u poslednje dve-tri godine aktivno učestvuje u našim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Boris već tri godine marljivo trenira boks. U kategoriji do 48 kilograma u kojoj je i u našoj zemlji veliki broj takmičara, uspeo je da se na državnom prvenstvu okiti zlatnim medaljama u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji.

-Srećan sam što mi je selektor ukazao poverenje i odabrao me da sa moji reprezentativnim drugovima branim boje Srbije na predstojećem evropskom šampionatu u Tbilisiju. Siguran sam da ću opravdati njegova očekivanja. Odlično smo radili na pripremama u Banji Кoviljači, dobro sam pripremljen i idem po zlato, kaže mladi bokser.

Boris je prošle godine osvojio titulu šampiona Srbije i Vojvodine u kategoriji pionira, a sada je u uzrastu kadeta.

ŽELIMO MU PUNO USPEHA!!!!

 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram