Inđijsko selo Jarkovci godinama, pa i decenijama bili su jedino selo koje nije imalo svoju svetinju. Tako su meštani ovog sela odlazili u crkvu u susedno selo Ljukovo. Međutim, zalaganjem opštine Inđija i crkvenih velikodostojnika situacija se menja, te je počela gradnja Hrama svetoh apostola Petra i Pavla u ovom selu.

Protekle nedelje u Jarkovcima su osveštani temelji hrama, čija gradnja počinje početkom iduće godine, tako da će jarkovčani konačno dobiti svoj hram.

 

Osveštavanju temelja prisustvovali su sveštenici pravoslavnih hramova iz inđijske opštine, lokalno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Vlaimirom Gakom kao i veliki broj meštana.

Foto: Osveštani temelji buduće crkve u Jarkovcima

-Vekovna težnja naših jarkovčana da dobiju sveti hram, znate koliko smo se dugo borili da ishodujemo dokumentaciju da završimo planski deo kako bismo mogli da pristupimo građevinskim radovima. Konačno smo danas 8. decembra dočekali da osveštamo temelje nove crkve u Jarkovcima. Ono što možemo obećati jeste da ćemo do kraja ove godine završiti grube radove, nadam se i pokretni sveti hram, tako da već sledeće godine možemo ovde da se molimo Bogu i da se molimo za zdravlje svih nas koji živimo na teritoriji naše opštine poručio je predsednik Gak i dodao:

Foto: Hram svetih apostola Petra i Pavla u Jarkovcima

-Kao što je i otac Drago govorio kada jedno mesto, jedno selo nema sveti hram to nije selo to je običan salaš. Znamo koliko su jarkovčani to dugo želeli, i ovu smo želju zajednički ispunili da se mnogo puta ovde u zdravlju i veselju svi zajedno srećemo. Da ovaj hram donese mnogo dobrog zdravlja i mnogo dece jarkovačnima a samim tim i čitavoj Inđiji.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija priča o uspehu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: