Ono o čemu su mnogi sportisti sanjali, a  skoro svaka generacija devojaka Rukometnog kluba “Železničar” iz Inđije  čeznula, ostvarilo se sinoć, pred prepunom halom u Inđiji.

Foto: Šampion Srbije “ŽRK ŽELEZNIČAR” Inđija

Inđijske rukometašice nakon vrlo uzbudljive borbe sa Bekamentom iz Aranđelovca uspele su da izvojevaju pobedu i upišu se u istoriju, kao najmlađi klub koji je ikada u istoriji sporta Inđije osvojio titulu prvaka.

Utakmica je bila neizvesna do samog kraja, inđinčanke su u jednom trenutku i bile u zaostatku i gubile, ali se utakmica nakon dinamične borbe preokrenula u korist “Želje” i završila reultatom 24:23  (12: 11). ZVANIČNO -ŽRK”ŽELEZNIČAR” INĐIJA JE ŠAMPION I PRVAK SRBIJE.

Foto: Prijem kod predsednika

Ni devojke ni stručni štab nakon utakmice nisu krili emocije te su pokazali da  verom, borbom i radom mogu da ostvare višedecenijski san.

-Veliko hvala svim devojkama i našem stručnom štabu, i dalje nismo svesne uspeha, ali moram da naglasim da smo sve ove godine funkcionisali kao porodica i to je dalo rezultate poručila je kapiten tima Jelena Živkov nakon meča.

Trener rukometašica  Vlada Šimičić naglasio je da je od samog početka, odnosno pre pet godina od devojaka i saradnika tražio samo jedno, a to je da mu veruju.  Sada je  to poverenje opravdano,  nema opuštanja, čeka nas Evropa poručio je šef stručnog štaba i naglasio da  ovu titulu poklanjaju čika Joci, predsedniku kluba  koji je zaslužan za razvoj rukometa u Inđiji.

Foto: Istorijski uspeh kluba

Ovo je istorijski uspeh rukometašica, Inđija postaje prestonica rukometa poručio je prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak naglasivši da će opština pružiti svu moguću finansijsku podršku  novim šampionima.

On je danas u zgradi opštine upriličio prijem za devojke i stručni štab i zahvalio im se na radosti koju su priuštili svim Inđinčanima.

Foto: Poklon za predsednika od kluba

Ove devojek su ispisale  sportsku istoriju Inđije, borile su se kao lavice sa ogromnim srcem i zasluženo došle na sam vrh poručio je Gak.

Rukometni klub je predsedniku opštine poklonio medalju i trenerku kluba, a predsednik je pred svima obećao da će na prvoj gostujućoj utakmici u Evropi nositi ovaj poklon.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: