U istoriji inđijskog sporta jučerašnji datum biće zapisan velikim slovima jer je nakon više od dve decenije pauze ponovo osnovan Bokserski klub „Inđija“.

Jedna od najstarijih sportskih disciplina imala je uspešne sportiste iz Inđije koji su ostvarili zapažene rezultate.

Početak rada bokserskog kluba uveličan je dolaskom čuvenog srpskog boksera i predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina, i predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka.

U izjavi za medije Gak je naveo da lokalna samouprava vraća i unapređuje sve ono po čemu je Inđija bila poznata i uspešna, od privrede do sporta.

„Rešili smo da izađemo u susret zahtevima onima koji su želeli da se bave ovim sportom. Počinjemo sa kadetima i juniorima i za njih će trening biti besplatan“.

Prvi čovek opštine podsetio je da će se u popularnim Lejama izgraditi akademija sporta, gde će, između ostalog, biti sala za sve borilačke veštine.

„Dobićemo nešto što Inđija nikad nije imala, da što više dece dolazi na treninge i bave se sportom, jer se tu uči  da pobediš i izgubiš, da padneš i ustaneš, da dobiješ udarac a i da uzvratiš, a to sve zajedno je zapravo život“.

Čuveni srpski bokser i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin izrazio je zadovoljstvo što se u Inđiji otvara klub i što ima priliku da prisustvuje svečanom otvaranju.

„Obično ja zovem predsednike opština da otvorimo klubove tamo gde ih nema. Boks na ovim prostorima ima tradiciju. Mi smo ratoboran, pobednički narod, i svaki grad bi trebala da ima bokserski klub“.

Borovčanin je dodao da će Srbija vrlo brzo postati jedna od vodećih sila u Evropi jer su Srbi bokserska nacija.

„To pokazuje istorija sporta, imali smo evropske i olimpijske šampione, i verujem da će Inđija dati šampione koji će podizati zastavu Srbije na međunarodnim takmičenjima“.

Pripremu prostorija i sale kao i nabavku opreme za novi klub koordinirao je Savez sportova opštine Inđija. Gensek krovne opštinske sportske organizacije Ljubomir Kovačević istakao je da je Opština pružila maksimalnu podršku za osnivanje kluba. On je najavio da će se uskoro organizovati takmičenje juniora kao vid popularizacije ovog sporta u Inđiji.

Prostor i salu za Boks klub Inđija ustupila je mesna industrija „Đurđević“ i koristiće se do završetka akademije sporta u Lejama.

Inače, u februaru je Svetska bokserska asocijacija donela jednoglasnu odluku da Srbija bude domaćin Svetskog prvenstva u boksu 2021. godine.

Izvor: Opština Inđija

#gak #indjija

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: