Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović uručio je danas donaciju ŠOSO Anton Skala u vidu kombi i putničkog vozila.

Predajući ključeve novih vozila prvi čovek opštine Đorđe Radinović je istakao:
-Lokalna samouprava je spremna i voljna da sarađuje sa školama poput ove i da pomogne , s obzirom da je ovo jedna od najuređenijih škola za decu sa posebnim potrebama. Vrlo smo ponosni na to. Vozilo je bilo neophodno i potrebno, jer je škola imala stara vozila. Tim povodom lokalna samouprava je odlučila da nabavi jedno putničko vozilo marke ,,Polo” i kombi ,,Folcvagen” rekao je predsednik i dodao:

-Ono ima sve uslove da bi deca sa posebnim potrebama mogli da se voze i platformu za invalidska kolica koja je mnogo bitna. Odlučili smo se baš za taj prepoznatljiv brend jer ima sve potrebne karakteristike. Vrednost je oko deset miliona dinara. Važno je da ta deca imaju ugodnu vožnju od škole do kuće.
Lokalna samouprava konstantno ulaže u sve ostale škole, Centar za socijalni rad, Crveni krst i ostale institucije. Opština Stara Pazova na osnovu svoje razvijenosti se trudi da poboljša sve što bi bilo od značaja za građane.

Direktorica škole Tanja Todorović je prilikom primopredaje poručila:

,,Školi neizmerno znači ova pomoć, prvenstveno roditeljima koji su dovodili decu u školu. Oni sada mogu da budu sigurni da su njihova deca bezbedno prevezena od škole do kuće i nazad. Ovo nije prvo vozilo koje je škola dobila. Drago nam je da lokalna samouprava odvaja sredstva i da je saradnja sa opštinom odlična. Svoju razvijenost pokazala je ulagajući u ranjive grupe koje su prioritet. Putničko vozilo će značiti da bi se svakodnevno obilazila i naša isturena odeljenja u Staroj Pazovi, Beški, Inđiji i Pećincima. Kombi vozilo će prevoziti više od tridesetoro dece samo na teritoriji Stare Pazove svakodnevno.

Takođe zahvalili bi se i Centru za socijalni rad i direktorki Radi Žugić koji su nam izašli u susret. Lokalna samouprava, škola i centar za socijalni rad sve je to jedna kuća. “

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: