OPŠTINA donirala fudbalskim klubovima mašine za košenje terena

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak predao je danas na upotrebu 4 mašine za košenje trave fudbalskim klubovima u Inđiji, Novom Slankamenu, Beški i Maradiku, čime će JKP „Komunalac“ biti rasterećen ovog posla i moći će da se bavi drugim poslovima koje ima u nadležnosti.

PRIKLJUČAK NA GAS JEFTINIJI 25 POSTO

-Obećali smo početkom godine da će fudbalski klubovi dobiti kosilice (bubamare) sa kojima mogu sami da održavaju njihove terene. Do sada je taj posao obavljao Komunalac, a ako uzmete u obzir da je za košenje jednog terena potrebno 3 sata rada, onda znate koliko je ovaj posao oduzimao vremena radnicima Komunalca poručio je Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija i istakao:

Foto: mašine za održavanje terena

-Poznato je da ovo javno preduzeće, koje ima brojne nadležnosti nema dovoljno ljudskih kapaciteta i radne snage kako bi obavilo potrebne poslove. Takođe je poznata činjenica da postoji zabrana zapošljavanja, jer kada bismo mogli da zaposlimo još tridesetak radnika Inđija bi bila i čistija i sređenija, ali je situacija takva kakva jeste navodi Gak.

Komunalac će biti oslobođen obaveze održavanja terena sportskih klubova, koji će od sada održavati sami svoje terene. Ovo javno preduzeće će imati više vremena i kapaciteta za čišćenje ulica, divljih deponija i svih zelenih površina na teritoriji opštine.

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *