Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i direktorica Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija Ivana Pejović Ševrt uručili su ugovore za sedam mladih bračnih parova za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.
Sredstva u iznosu od 10,5 miliona dinara obezbeđena su iz budžeta opštine a realizuju se kroz Program podrške poljoprivredi i ruralnim razvoju.
Za porodicu Novaković iz Novog Slankamena ova podrška zaista znači mnogo, a prema rečima Ivane Novaković nije im teško bilo da pronađu kuću.
-Veoma sam srećna, znači nam puno jer nismo bili u mogućnosti da isplatimo čitavu sumu novca za kuću. Jedno dete nam je bilo na lečenju, starije dete je autistično, tako da nam puno znači istakla je ona.
Direktor icaAgencije za ruralni razvoj opštine Inđija Ivana Pejović Ševrt kaže da su potpisali ugovore sa sedam mladih bračnih parova iz inđijske opštine.
-To su naši sugrađani koji žive u inđijskim naseljenim mestima, oni će uz pomoć opštine moći da se skuće, a s obzirom da se radi o kućama sa okućnicom, oni će takođe imati mogućnost da se bave individualnom poljoprivrednom proizvodnjom rekla je direktorica.
Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je poručio da je ovo jedan od lepših dana jer su obezbedili krov nad glavom za sedam porodica.
-Podelićemo ugovore za kupovinu sedam seoskih kuća, dve u Beški, dve u Krčedinu, dve u Slankamenu i jedna kuća u Novim Karlovcima. Uspeli smo da pomognemo svakoj od porodica sa 1,5 miliona dinara, što nije mali iznos.
-Trudimo se da inđijska sela izgledaju svetski, da nema velike razlike između Inđije i naših sela poručio je Gak i čestitao dobitnicima kuća.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija priča o uspehu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VIDEO:
https://youtu.be/sjtJesvGvck?si=akbXEhAS41McBrmR
Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: