U okviru redovnih aktivnosti pripadnici Centra za komandno-informacione sisteme i informatičku podršku Vojske Srbije posetili su Inđiju. Prva stanica im je bila kod spomenika Milunki Savić odakle su se posle zaputili ka spomeniku Slankamenačkoj bici i tvrđavi Akuminkum.

Komandant Centra pukovnik Boban Trajković zahvalio se lokalnoj samoupravi na dočeku i organizovanoj poseti turističkih lokaliteta.

Oficire je dočekao šef kabineta predsednika opštine Inđija Nemanja Milojević i direktor Turističke organizacije opštine Inđija Milan Bogojević.

 

Upoznajući ih o osnovnim informacijama o Inđiji, Milojević je istakao da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa Vojskom Srbije i Ministarstvom odbrane te je njihov dolazak očekivani sled događaja. On je dodao da će Opština nastaviti blisku saradnju sa Vojskom Srbije kao i da se uveliko prave planovi o narednim zajedničkim aktivnostima.

Milunka Savić je srpska heroina o kojoj se tek poslednjih godina govori i koja tek sada dobija pažnju javnosti koju je svojim likom i delom zaslužila, izjavio je Bogojević okupljenim vojnicima. On je istakao nekoliko činjenica o našoj heroini koji su manje poznate široj javnosti.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: