Od 1. januara vrtić za sve mališane u inđijskoj opštini treba da bude besplatan poručuju nadležni u Inđiji. Prema rečima prvog čoveka opštine Vladimira Gaka, ideja da vrtić bude besplatan postoji dve godine ali do sada nisu postojali uslovi za to.

Podsetićemo, roditelji plaćaju 20 posto od cene vrtića, dok lokalna samouprava finansira 80 posto cene.

Uradili smo dodatnu analizu, oko 48 miliona dinara je još potrebno da izdvoji opština iz budžeta kako bi vrtić bio potpuno besplatan za svu decu. Mislim da smo nadomak rešenja. verujem da će puno značiti roditeljima. Nakon ove odluke ostaje nam proširenje kapaciteta vrtića kako bi sva deca bila upisana poručio je Gak i dodao:

-Jako smo blizu toga, mogu da kažem da ćemo iduće nedelje imati konačnu matematiku koliko je sredstava još potrebno odvojiti. Mi smo do sada sufinansirali 80 posto za cenu boravka dece u vrtićima, a sada ćemo dodati još 20 posto.. Uveren sam da će od 1. januara vrtić biti besplatan, a pre toga odluka će proći skupštinsku proceduru istakao je na kraju Gak.

Prema rečima Jelene Kresoja direktorice PU “Boško Buha” roditeljima će puno značiti za kućni budžet stavka vrtića koju su do sada plaćali.

-Moram da istaknem volju i napor koji ulaže lokalna samouprava kako bi izašli u susret roditeljima za plaćanje dela vrtića koji zaista nije mali. Iskreno se nadam da će osnivač naše ustanove naći put i da će od nove kalendarske godine vrtić biti potpuno besplatan rekla je direktorica.

Podsetićemo, prošle godine otvoren je potpuno novi vrtić “Labud” u Inđiji kapaciteta za 250 mališana. Međutim zbog velikih migracija u Inđiju iz svih krajeva Srbije, jedan broj mališana i ove godine se našao na listi čekanja. U planu je druga faza na izgradnji ovog vrtića, kao i proširenje kapaciteta vrtića “Neven” kažu u lokalnoj samoupravi u Inđiji.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-grad privrede, turizma, sporta i kulture“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: