JKP “Komunalac” Inđija planira postavku šest pres kotejnera koji po svojoj veličini menjaju 25 standardnih kontejnera. Ovi posebni kontejneri biće postavljeni u vikend naseljima opštine Inđije, gde postoji dugogodišnji problem sa smećem.

Kako je istakao direktor JKP “Komunalac” Dušan Lemaić opština Inđija već godinama ima problem sa otpadom u vikend zonama, iako radnici Komunalca konstatno čiste te zone. Sada će problem biti rešen navodi on.

-Svedoci smo kada dođe vikend  u svim vikend naseljima dobijemo mnogo prijava za čišćenje, jer se napravi velika količina smeća. Zato ponedeljkom imamo najviše posla u tim zonama. Ispitivali smo tržište u ostalim gradovima i opštinama, te smo došli do saznanja da postoje pres kontejneri. Jedan taj kontejner menja 25 kontejnera od kubik, a to su standarni kontejneri koje možeti svuda videti ističe direktor i napominje da će u narednom periodu edukovati građane šta sve može da se odlaže u te kontejnere.

Mobilni i statični press kontejneri – A-Z Hydraulics d.o.o.

-Plan je da pres kontejnere postavimo na šest lokacija za sada, nije ih jednostavno postaviti, mora da se pripremi teren i obezbedi kamerama. Od opštine očekujemo da nam obezbedi struju na te lokacije kaže direktor.

-Najkritičnije lokacije su vikend zone Breskvik i Janda i tu ćemo prvo postaviti kontejnere. Nadamo se da će do maja sve biti završeno ističe direktor Lemaić.

VIDEO:

O KONTEJNERIMA:

Press kontejneri predstavljaju savremen način sakupljanja otpadnog papira, kartona, pet ambalaže, plastike, organskog otpada i sl., uz velike uštede kako u transportu tako i u količini tradicionalnih posuda za smeće. Prevoz i pražnjenje vrše se vozilom samopodizačem bez prečke. U kontejneru je ugrađen ispusni ventil – slavina, vremenski relej za podešavanje ciklusa presovanja kao i  komandni pult sa poklopcem i ključem. Zaptivanje vrata je 100% vodonepropusno. Mogućnost zaključavanja kompletnog kontejnera.

PREDNOSTI PRESS KONTEJNERA

Bolje iskorišćava kontejnerski prostor (odnos presovanja 5:1)

Smanjeni transportni troškovi

Bolji higijensko-sanitarni uslovi

Nema neprijatnih mirisa

Nema raznošenja otpada (otpad nije izložen pticama, glodarima, vetru i kiši)

 

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-grad privrede, turizma, sporta i kulture“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: