Krizni štab Opštine Inđija doneo je odluku o uvođenju preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja virusa Kovid-19. Mere se sastoje u sledećem:

-ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata i drugih objekata uslužne delatnosti, tako da ti objekti neće raditi od 22:00-06:00 časove narednog dana.

-ograničava se broj korisnika usluga za stolovima u baštama ugostiteljskih objekata, tako da za jednim stolom mogu biti najviše dve osobe u dijametralnom razmaku

-ograničava se radno vreme kladionica tako da ti objekti neće raditi od 22:00-06:00 časova narednog dana.

-ograničava se broj korisnika u dečijim igraonicama i salama za proslave, tako da u objektu istovremeno ne može biti više od deset korisnika istovremeno

-zabranjuje se rad noćnih klubova i diskoteka

-zabranjuje se rad teretana, sportskih hala i sportskih sala

-zabranjuje se Ustanovi ,,Sportski centar” Inđija da organizuje rad na gradskom bazenu

-naređuje se upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m.

Sprovođenje navedenih mera nadziraće opštinski inspektori a u slučaju nepostupanja biće izrečene stroge kazne.

Takođe, napominjemo da je epidemiološka situacija u opštini Inđija pod kontrolom, da su uvedene mere pre svega zbog pogoršanja u lokalnim samouprava koje se graniče sa teritorijom naše opštine, a i kako bi zaštitili zdravlje i život naših sugrađana.

Apelujemo na sugrađane da se pridržavaju svih preventivnih mera. U slučaju bilo kakvih promena Krizni štab će odmah reagovati i obavestiti javnost. Molimo sugrađane da ne šire netačne i neproverene informacije koje su isto tako opasne.

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: