Svi meštani Beške koji su se 2020. godine priključili na gradsku kanalizaciju, od 1. novembra će na svojim računima za vodu dobijati račun i za kanalizaciju poručuju nadležni iz JKP “Vodovod i kanalizacija”.

-Iskoristićemo priliku da naši inkasanti podele po kućama obaveštenje o naplati kanalizacije. Obaveštenje se odnosi na fakturisanje kanalizacije u Beški u delovima sela gde je izgrađena kanalizacija kaže Dragoljub Trifunović, direktor ovog javnog preduzeća i dodaje:

-Upotrebna dozvola je dobijena 18. februara 2020. godine, a šest meseci nakon toga po odluci o vodovodu svi su dužni da se priključe na kanalizacionu mrežu, a tada se stiču uslovi da se usluge fakturišu.

-Mi nismo mogli da fakturišemo do momenta dobijanja skupštinske odluke o poveravanju na korišćenje i održavanje kanalizacione mreže, što se desilo na sednici 23. juna 2022. godine objašnjava direktor.

JKP “Vodovod i kanalizacija ” Inđija je obavestilo Mesnu zajednicu koja dalje obaveštava korisnike o pravljenju ugovora, ali prema rečima direktora taj posao ide malo sporije, te je potrebno obavestiti javnost u Beški o narednim koracima.

-Ostavili smo period od nekoliko meseci da naši korisnici znaju i da se ne desi da odjednom počne naplata ove komunalne usluge, ali od 1. novembra svi korisnici će na računu za vodu imati fakturisan i račun za kanalizaciju zaključuje direktor na kraju razgovora.

Prema navodima nadležnih iz “Vodovoda” oko 380 domaćinstava u Beški je priključeno na mesnu kanalizaciju.

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: