NOVO VOZILO ZA VRTIĆ: “Bezbednost hrane za najmlađe je najvažnija”-kaže Gak

Predškolska ustanova “Boško Buha” iz Inđije dobila je danas donaciju u vidu novog vozila za prevoz hrane za mališane u 16 objekata vrtića. Reč je o donaciji Opštine Inđija vrednoj 4,6 miliona dinara, a ključeve je nadležnima u vrtiću uručio prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak.


Direktorica PU “Boško Buha” Jelena Kresoja se tom prilikom zahvalila lokalnoj samoupravi i naglasila da će novo vozilo omogućiti najbezedniji prevoz hrane iz centralne kuhinje u sve objekte koje pohađaju najmlađi stanovnici inđijske opštine.

Svakodnevno pripremamo oko 3.000 obroka za naše mališane koji se distribuiraju u 16 priručnih kuhinja.

-Novo vozilo poseduje specijalan uređaj (termo king) koji reguliše temperaturu hrane i na taj način prilikom prevoza hrane, pogotovo do najudaljenije tačke Čortanovaca smanjuje se rizik od kontaminacije i kvarenja hrane navodi direktorica i ističe da su zahvaljujući opštini Inđija drastično poboljšali uslove u svim objektima vrtića.

Konstantno poboljšanje uslova za boravak dece u vrtiću cilj je lokalne samouprave.

Predsednik Gak je podsetio da je lokalna samouprava  prilikom preuzimanja vlasti u Inđiji pre tri godine priključila centralni vrtić “Sunce” na kanalizaciju, kompletno renovirala centralnu kuhinju, proširila objekat “Sunce” a u planu je proširenje objekta “Neven” i na kraju izgradnja novog vrtića.

-Donirali smo novo vozilo duplo većeg kapaciteta nego prethodno, što će znatno poboljšati kvalitet usluga koje vrtić pruža, a reč je o distribuciji obroka u ostale objekte. Važno je bilo rešiti prevoz hrane u seoske vrtiće i sada smo i to rešili. Ono što nam je najvažnije jeste bezbednost hrane, jer je reč o našim najlađima poručio je Gak.

Predsednik je podsetio da će uskoro biti raspisana javna nabavka za izgradnju novog vrtića koji će biti izgrađen kod Hrama svetog cara Konstantina i carice Jelene. Tada će vrtić biti besplatan za svu decu.

Takođe uskoro kreće izgradnja tri nova dnevna boravka za mališane u objektu “Neven” čime će se otvoriti 70-80 mesta za upis dece.

Na sednici Skupštine Opštine Inđija koja je zakazana za sutra 14. jun odbornici će glasati za tačke koje se odnose na izgradnju novog vrtića i proširenje vrtića “Neven” zaključuje prvi čovek opštine.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram