Nove mere u borbi protiv COVID-19 stupaju od sutra 17. jula na snagu

Vlada Republike Srbije saopštila je da su na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 donete najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa.

Na teritoriji cele Republike Srbije, bez obzira na to da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija, zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi.

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Mera koja se tiče zaštitnih maski i koja je na snazi u Beogradu danas je proširena na teritoriju cele Republike Srbije, bez izuzetka.

Oštrije mere u borbi protiv COVID-19 od 17. jula

Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično.

Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

Sve mere koje su usvojene na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba važiće od petka, 17. jula.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju sve donete mere zarad sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih.

Ukoliko bi svi građani pri svakom izlasku iz kuće konstantno nosili zaštitnu masku, takva mera bila bi ekvivalentna zabrani kretanja jer na takav način sprečavamo epidemiološki rizične kontakte i sprečavamo širenje koronavirusa.

Uvereni smo da ćemo zajedno sa svim svojim građanima, uz najveću moguću disciplinu i odgovornost, iz bitke protiv koronavirusa izaći kao pobednici.

Izvor: Vlada Republike Srbije

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima:

Pazova Indjija Vesti

Related Posts

TRAŽITE POSAO? Kompanija “Froneri iz Stare Pazove” zapošljava

Kompanija “Froneri” iz Stare Pazove je u potrazi za pojačanjem na sledećim pozicijama: -Specijalista u održavanju proizvodnog pogona -Električar -Vođa proizvodne linije -Viljuškarista -Tehničar u energetici (prerada vode) Radi se…

Podelite sa prijateljima:

SCENA FEST U INĐIJI: Detaljan program

Кulturni centar Inđija sa zadovoljstvom najavljuje 24. po redu letnji festival „Scena fest“ koji će se održati od 3. do 8. jula 2024. godine. Festival će biti održan u okviru…

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Follow by Email
YouTube
Instagram