NOVE HITNE MERE U INĐIJI Ovo su nove odluke sa sednice Štaba za vanredne situacije

Nakon jutrošnje sednice Štaba za vanredne situacije u opštini Inđija ,medijima se obratio prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak koji je tom prilikom istakao:

-Kada je reč o situaciji na teritoriji naše opštine ona je ista kao i sinoć, nemamo obolelih a ukupno 81 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji. Nemojte da nas taj broj brine, naprotiv taj broj treba da nas ohrabri jer to znači da smo izolovali one koji potencijalno mogu biti oboleli ili prenosioci tvrdi Gak i dalje objašnjava:

-To je mera koju smo preduzeli od prvog dana i zaista smo se dobro organizovali ističe Gak.

Današnja sednice Štaba za vanredne situacije organizovana je u skladu sa novim merama i odlukama Vlade Republike Srbije, a koje opština Inđija poštuje i primenjuje.

-Završili smo kompletnu definfekciju Starog i Novog Slankamena, sa druge strane danas smo doneli odluku da će svako mesto na teritoriji opštine biti dezinfikovano. Komunalac će krenuti da radi dezinfekciju naših sela ističe predsednik i naglašava da će Inđiju dezinfikovati Vatrogasna služba.

Predsednik je pozvao sve zainteresovane da se jave kako bi postali volonteri i kako bi pomogli našim najstarijim sugrađanima.

-Zbog svega onoga što se dešava u drugim gradovima, Inđija je na vreme izradila ljubičaste legitimacije za volontere sa jasnim naznakama da se radi o volonteru iz Inđije. Volonteri takođe nose narandžaste svetleće prsluke takođe sa obeležjem opštine Inđija. Ne želimo da dodđe do zolupotrebe, da neko iskoristi ovu situaciju naglašava Gak.

Jedna od najvažnijih mere sa današnje sednice jeste apsolutna zabrana kafić, restorana i okupljanja više od petoro lica.

-Ne želimo italijanski scenario ili scenario bilo koje države gde su kafići radili i gde je veliki broj ljudi zaražen.

-Ono što je važno istaći, da će već istaknute prodavnice će raditi nedeljom za lica starija od 65 godina, a ispred prodavnica će biti naš volonter koji će davati masku .

Gradska pijaca je zatvorena, osim sredom i subotom od 6 do 10 časova. Prodavci su obavezni da nose maske i rukavice, a ulaz i izlaz sa pijace će biti obeleženi.

-Doneli smo i naredbu da se obustavi rad javnih službi, osim onog dela koji je neophodan za funkcionisanje. Reč je o javnim preduzećima i opštinskim službama koje su dežurne.

Javni prevoz je u potpunosti obustavljen, osim fabrike Indofood koji ej organizovao za svoje radnike prevoz.

-Takođe smo doneli odluku da se obavežu svi upravnici zgrada da organizuju dezinfekciju ulaza, liftova i gelendera. Mi ćemo kao opština izaći u susret da obezbedimo dezinfekciona sredstva.

-Ne oslanjajući se na državu, mi smo poručili 10.000 maski, reč je o prvom kontigentu koji je stigao i odnete su na sva neophodna mesta, pre svega volonterima, policiji, Banji u Starom Slankamenu i svima onima gde je to najhitnije.

-Poručićemo još, trudićemo se da svi naši sugrađani dobiju maske ističe Gak.

Na kraju izjave predsednik je još jednom apelovao na sve građane da poštuju propisane mere, da ne izlaze napolje i da budu savesni i odgovorni.

 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *